Hirdetés

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nem létezik a világon olyan ember, aki ne töltött volna már el több tucat órát különböző filmek megnézésével.

Azt azonban csak pár ezren mondhatják el magukról, hogy láthatták, mi is zajlik valójában a színfalak mögött, hogy tudják, hogyan készülnek az egyes jelenetek, miként viselkednek az általunk oly nagyon imádott sztárok és hogy mi mindent kell bevetni ahhoz, hogy egy mozi igazán sikeres, nemzetközileg elismert művé válhasson.

Cikkünkben 15 népszerű film kulisszái mögött készült werk fotót mutatunk meg nektek, hogy ezek segítségével közelebbről is megismerhessétek, mi minden történik egy film forgatása során!

1. A ‘300’ című mozi csatajelenetének felvétele előtt Leonidász király még kikér pár stratégia tanácsot a rendezőtől!

2. Sylvester Stallone-ról kevesen tudják, hogy az 1976-os Rocky film leforgatása után a moziban szereplő teknősöket megtartotta és azóta is velük él. 2018-ban az akkor 44 évesnek saccolt állatok, Cuff és Link ismét munkába álltak és együtt szerepeltek gazdijukkal a Creed II. című filmben is.

3. A félelmetes Hannibal Lecter-t megszemélyesítő Anthony Hopkins ikonikus maszkjában fogyasztja el sült krumpliját.

4. A Tini nindzsa teknőcök valódi arca!

5. Biztonsági megoldások a Star Wars-ban!

6. Benedict Cumberbatch a Doctor Strange című képregényt bújja a Bosszúállók: Végtelen háború forgatásán.

7. A Vissza a jövőbe című film 1985-ös forgatása során még nem egy halom vizuális effekt bevetésével oldották meg a dolgokat!

8. Tom Cruise az Egyesült Arab Emirátusok legismertebb épületének, a Burj Khalifának a tetején ücsörög Dubajban. A fotó 2011-ben készült, a Mission: Impossible – Fantom protokoll című film forgatása során.

9. A Szellemirtók című moziban szereplő, óriási Michelin-babára hajazó szellem nem is volt olyan gigászi méretű, mint azt gondoltuk!

10. A kultikus Cápa című moziban ezzel az élőhöz megszólalásig hasonlító mechanikus cápa figurával forgatták a jeleneteket!

11. Az ifjú és az ‘idős’ Sheldon a való életben igazán jó cimborák!

12. A Pennywise-t, a bohócot alakító Tim Curry cigarettaszünetet tart az ‘Az’ című film 1990-es forgatásán.

13. Ha valaha is azt hitted, hogy a szereplők mindegyikén speciális maszk volt a Karib-tenger kalózai: A világ végén című részének forgatása alatt ki kell ábrándítsunk.

14. Nem csak maga a film, hanem a Moose-t alakító John Travolta kinézete is tragikus volt a The Fanatic című filmben, ami az Imdb filmes oldal felhasználói szerint is annyira fertelmesre sikerült, hogy a 10-ből csupán 4,2 pontot sikerült elérnie.

15. Zoë Saldana és mini énje (Ariana Greenblatt) egymás szuggerálásával próbálják eldönteni, ki üljön az általuk megtestesített karakter, Gamora székébe a Bosszúállók: Végtelen háború című film forgatásán.

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!