Hirdetés

Isabella Hunter mindössze 19 évesen, saját erőből lenyűgöző megtakarítási készségeinek köszönhetően jutott el az ingatlan vásárlásig , mindezt úgy érte el , még ápolónői képzésen tanul, és heti két napot dolgozik egy gyorsétteremben.

A szupertakarékos Isabella Hunter egyedül vásárolta meg 45 millió forint értékű, kétszintes ikerházát, alig néhány héttel azután, hogy betöltötte 19. életévét.

A Cumbria állambeli Dearhamből származó, talpraesett fiatal áprilisban lépett az ingatlantulajdonosok körébe. A szükséges felújítási munkálatoktól nem riadt vissza, az összes szükséges festést és dekorálást saját maga végezte el.

A képzett egészségügyi asszisztens nem félt bepiszkolni a kezét, és amint megkapta a kulcsokat, izgatottan várta, hogy a házból – garázzsal és felhajtóval együtt – tökéletes, modern otthont varázsoljon.

A fiatal lány 16 éves korában nyitotta meg a Help to Buy megtakarítási számláját, és három éven át spórolt az első lakására.

A lány elmondta: “15 éves koromban kezdtem el dolgozni, és megnyitottam a számlát a mindössze 400 ezer forintnyi megtakarításommal.

“A maximális összeg, amit be tudtam fizetni, havi 83 ezer forint volt, így ez volt a célom.”

Isabella, aki jelenleg ápolónőnek tanul, és hétvégente egy helyi kifőzdében dolgozik, hozzátette: “Mindig is takarékoskodó típus voltam. Amikor megkapom a fizetésemet, mielőtt bármit is elköltök, egy meghatározott összeget átutalok egy külön megtakarítási számlára.”

“Amikor még főiskolára jártam, két szabadnapom volt hétköznap , ezért arra az időre egy háziorvosi rendelőben vállaltam munkát, hogy tapasztalatot szerezzek, majd ezen kívül hétvégén is dolgoztam” – mondta fiatal lány.

Isabella alapfizetése jelenleg mindössze évi 5 millió forintnyi összeg, de rendszeresen vállal túlórákat, hogy gyarapítsa a vészhelyzeti alapját.

Isabellának 40 évre szóló jelzáloghitelt ajánlottak fel. A nehezen megkeresett megtakarításait felhasználva, több mint 7 milliót tudott letenni, hogy megvegye első otthonát.

A tinédzser azt mondja most mindössze 87 ezer forintot fizet havonta a jelzáloghiteléért, szerinte, ennyiért még egy szobát sem tudna bérelni.

Azt mondta: “Elmentem egy jelzáloghitel-tanácsadóhoz, aki segített a lehetőségeimben. Nagyon izgalmas élmény volt.

“Házra és kertre vágytam, és a házamat már aznap megnéztem, amikor a piacra került, másnap pedig már beadtam az ajánlatomat is”.

Isabella, aki mindig spórolni akar, először tett egy pimasz ajánlatot, de azt visszautasították.

Végül másodjára tett ajánlatát az eladók már elfogadták, akiket lenyűgözött a kora és az anyagi helyzete.

Hozzátette: “Új konyhára szükség volt, de a ház többi részét csak kis mértékben kellett felújítani”.

Isabella, aki lelkes használtruha-vásárló is, kifejezetten élvezte, hogy otthonát is az interneten talált használt kincsekkel rendezhette be.

Azt mondta: “A kanapét és a fotelt a Facebook Marketplace-en szereztem be, és szeretek jótékonysági boltokban is vásárolni.”

Isabella elhatározta, hogy fiatalon vesz lakást, és azt mondta: “Nem jártam egyetemre, mivel szakmunkásképzőt végzek, így tudtam, hogy nem kell pénzt költenem a diákszállásra.

“Fel akartam lépni az ingatlanlétrára, mivel ez függetlenséget ad nekem, és anyagilag is megéri.

“Ez egy vagyontárgy, és a jelzáloghitelem sokkal olcsóbb, mint a bérleti-díjak.”.

Isabella pénzzel kapcsolatos kiegyensúlyozott megközelítése az élete minden területére kiterjed.

“Nincs szükségem a legújabb telefonra vagy nem kell akarnom legmodernebb ruhákat.

“Szeretek jó üzleteket kötni, és mindig alaposan körülnézek mielőtt vásárolok, van ahol diákkedvezményt kapok, és van kékfény-kedvezményem is, így biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb árat kapom”.”

Isabella, aki egyedül él, hozzátette: “A számláim befizetését is meg tudom oldani. “

“Utánanéztem a közüzemi díjaknak és a számláknak, hogy biztosan a legjobb árakat fizessem, és a beköltözés előtt összeállítottam egy listát az összes kiadásomról, hogy biztos legyek benne, hogy a ház megfizethető lesz, amíg a képzésen vagyok.”

Isabella a foglaló megspórolása érdekében feláldozta a barátaival töltött estéket, de azt mondta, hogy a végeredmény megérte.

Azt mondta: “Kevesebbszer mentem bulizni a barátaimmal , és mindig csomagolt ebédet vittem magammal a munkahelyemre, ahelyett, hogy minden nap étteremben ettem volna . Minden pénzt, amit születésnapra vagy karácsonyra kaptam ajándékba, félretettem.”

Isabella a világjárvány alatt is végig dolgozott , hogy még többet tudjon megtakarítani, azt mondta: “A Pandémia valójában segített abban, hogy többet dolgozhassak és többet tudjam spórolni is. Motivált maradtam, mert tudtam, hogy mit akarok, és tudtam, hogy a kisebb áldozatok megtérülnek majd, ha egyszer lesz saját lakásom.”

Isabella lelkes vitorlázó, és szereti a különböző sportokat is, : “A hobbim mellett is sikerült egy kis pénzt megtakarítanom vagy éppen keresnem.

“A netballnál képzett bíró vagyok, így fizetnek azért, hogy meccseken bíráskodjak, a vitorlázásnál pedig segítettem modellezni néhány új felszerelést, ami nagyszerű lehetőség volt, mivel ingyen kaptam meg a felszerelést, és fizettek az időmért is.”.

A tini azt mondja nem áll szándékában megállni egy ingatlannál.

Azt mondta: “Szeretnék egy második ingatlant is vásárolni, és azt kiadni. Újra takarékoskodni kezdtem, hogy befektessek a jövőmbe.

“Néha olyan szürreális érzés volt, mintha csak játszanék. Eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy ez a saját lakásom. Ez az én tulajdonom, és imádtam a saját ízlésem szerint berendezni, kirakni a képeimet, és hozzáadni az utolsó simításokat.

“A barátaim is szeretnek átjönni, jó, hogy van saját helyem, de még mindig szeretek átugrani a szüleimhez teázni.”