Hirdetés

FIGYELEM FELKAVARÓ FOTÓK !

A 21 éves Morgan Curran azt mondja, hogy kezdetben azt hitte, hogy a pókcsípés csak egy ártalmatlan rovarcsípés volt – nem is kért orvosi segítséget, amíg a fertőzés olyan súlyossá nem vált, amely műteni nem kellett.

A nő akit ágyban fekve ért a csípés , azóta annyira retteg , hogy azóta csak a nappalija kanapéján mer aludni.

Morgan 2019 áprilisában egy reggel viszkető kézzel ébredt, kezdetben azt hitte, hogy a gombostűfejnyi méretű csomó egy közönséges rovarcsípés, ezért bevett pár antihisztamint.

A következő két napban a csomó feldagadt és középen feketévé vált.

Amikor eredetileg a gyógyszertárba ment, azt mondták neki, hogy menjen a sürgősségire, de másnapra hagyta, mert aznap este koncertje volt.

A koncerten Morgan keze tovább duzzadt, erős égő és lüktető fájdalmat érzett, ezért másnapra időpontot foglalt a háziorvoshoz.

Egyszer csak lüktetni kezdett, és a középső ujjának ujjpercén egy 2 font érme nagyságú fekete folt jelent meg az ujjperc alatt.

Morgan háziorvosa azt mondta neki, hogy menjen a sürgősségire, ahol az aggódó orvosok infúzióra kötötték, és figyelni kezdték a gennyes sebet.

Miután antibiotikumokkal tömték tele, öt napig kórházban maradt, és két műtéten is átesett, hogy eltávolítsák a fertőzött szövetet.

” Amikor levették a kötést, és megláttam, hányingerem lett a látványtól.”

“Nehéz volt elképzelni, hogy ez rajtam és bennem van. Akkora volt a kezem, mint egy bokszkesztyű. Teljesen feldagadt, nem tudtam kiegyenesíteni az ujjaimat a duzzanat miatt.

“A megkönnyebbülés, hogy minden rosszat kivettek, kevésbé volt fájdalmas, mint a fertőzés alatt felgyülemlett genny okozta nyomás miatt éreztem .

“Miután felvágták és a nyomás megszűnt, nem volt olyan rossz, de erős fájdalomcsillapítókat szedtem.”

“Szerencsére bőrátültetés nélkül tudtak [megműteni].

“Mindig is tartottam egy kicsit a pókoktól, de most már komolyan félek, hogy újra megtörténhet.

“Azt hiszem, alvás közben haraptak meg, mert amikor hazajöttem a kórházból, egy pók volt az ablakpárkányom alatt, ami egy kicsit agresszívnak tűnt.

“Meggyőződésem, hogy ez volt az, amelyik elkapott – koponya alakú mintázat volt a hátán.

Az orvosok azt mondták Morgannek, hogy akár meg is halhatott volna, ha nem kezelik időben.

“Az orvos azt mondta, hogy tele volt fertőzéssel, és ha sokáig hagytam volna, akkor valószínűleg elveszíthettem volna a kezem, szepszist kaptam volna, vagy legrosszabb esetben az életemet is elveszíthettem volna.”.

Morgan, aki még mindig attól tart, hogy újra megtámadhatják, arra buzdít mindenkit, akit ha valakit megharap egy pók, lehetőleg minél hamarabb forduljon orvoshoz.

Morgan azt mondta: “Nagyon sokáig tartott a gyógyulás. Öt hét után visszamentem dolgozni, de még mindig volt ott egy kis sebem.

“Állandó zsibbad, mintha tűvel szúrkálnák , és amikor hideg van, tompa fájdalmat érzek ott.

“Ha valamire ráütöm, jobban fáj, mintha a másik kezemmel ütnék rá valamire.

“Bárcsak előbb kivizsgáltattam volna magam, talán nem lett volna olyan súlyos a dolog.”

Morgan most már minden este ellenőrzi az ágyát, mielőtt bemászik a lepedő közé, és ha nem találja meg a kiszúrt pókot, akkor a kanapén alszik.

“Még most is, ha meglátom a legkisebb pókot is, el kell tűnnie, mielőtt ágyba bújhatnék.

Morgan elmondta: “Most már ellenőrzöm az ágyneműt, mielőtt lefekszem. Minden alkalommal, amikor belépek a szobába, ellenőrzöm a sarkokat, hogy nincs-e ott valami.

“Van olyan éjszaka, amikor nem tudok ott aludni, akkor átmegyek a nappaliba, és a kanapén alszom.
“Általában azért, mert láttam egy pókot, megpróbáltam elkapni, de végül nem találtam.

“Ha meglátok egyet, amit elvesztettem a szobámban, akkor lemegyek, és a kanapén alszom, mert túl ijesztő ott aludni.”

“Azt tanácsolom mindenkinek, akit megharapott egy pók, hogy vizsgáltassa meg, mert a fájdalom irreális, és elviselhetetlen.

“Egyszerűen nem éri meg a műtétet, a fájdalmat és az állandó zsibbadást.”