Hirdetés

A nők számára ismerős lehet az a szituáció, amikor szépen kiöltözve kisminkelve elmennek egyet szórakozni. A buli egy kicsit elhúzódik és késő este érnek haza hulla fáradtan. Le kéne mosni a sminket, lefürdeni és fogat mosni, hogy patyolat tisztán fekhessen az ágyba. Azt mondják, hogy ez a procedúra az örökkévalóság előszobája.

A következő történet egy ausztrál nőről szól, akit Theresának hívnak.

Theresa Lynch arra lett figyelmes, hogy egy egyre gyakrabban vannak bedagadva a szemei. Égető, viszkető érzést észlelt. Kipróbálta az összes létező szemcseppet, pakolást, ami létezik. Az állapota nem javult egyáltalán. Sőt! Egyre rosszabb lett, így hát kénytelen volt felkeresni egy orvost.

A doki egyből észrevette, hogy rendkívül csúnya, fekete hólyagok, szemölcsök vannak a szemhéja belső részén. Egy rendkívül komplikált beavatkozás-sorozat vette kezdetét és hosszú, fájdalmas kezelések során tudták csak megszabadítani őt a kellemetlen kinövésektől.

Az orvosok próbáltak rájönni, hogy mi a probléma és mikor kiderült, teljesen elképedtek a dolgotól.

Kiderült, hogy Theresa már huszonöt éve nem mosta le a szempillaspirált a szemeiről.

A szemeit operáló Dana Robaei úgy döntött, hogy megosztja a kezelés előtti fotókat az interneten, hogy ezzel is intő példával szolgáljon nők tucatjainak, akik elsumákolják a smink lemosását. A doktornő állítása szerint, még életében nem látott ilyen csúnya szemfertőzést.

Nem csak a szempillaspirállal vannak gondok. Az arcra kent sminkek eltömítik a pórusokat, és ha sokáig rajta hagyjuk, akkor ezzel ki is tágítjuk azokat. Ennek hatására sokkal könnyebben fognak eltömődni és begyulladni.

A smink megakadályolyozza a faggyúmirigyek normális működését, ezáltal elkezd a bőrünk még több faggyút termelni. Ennek hatása, hogy sokkal zsírosabb lesz az arcbőrünk. Ez pedig koránt sem jó dolog. Ha nagyon zsíros a bőr, akkor nem tudja önmagát megfelelően hidratálni. Kialakulnak a pattanások, rosacea és a pigmentáció.

Ha ez nem lenne elég, akkor azt is illik tudni, hogy a smink egy olajos réteget hoz létre a bőrön, ami képes elnyelni a baktériumokat és a szennyeződéseket. Hosszú távú következménye, hogy a bőr állaga drasztikusan romlik. Öregedik, és túlságosan érzékennyé válik.

Nincs más megoldás. Akármennyire is fáradtak vagyunk, kénytelenek leszünk legalább egy sminklemosó kendővel alaposan áttörölni az arcunk, mert ha úgy hagyjuk, akkor az arcbőrünk komolyan megbosszulja majd a dolgot.

Egy Anne Parsglove nevű nő kipróbálta, hogy mi történik akkor, ha egy hónapig egyáltalán nem mossa le sminket az arcáról. A fotót látva az eredmény magáért beszél. Anne bőre kiszáradt, allergiás lett, elmélyültek a ráncai és látszólag vagy tíz évet öregedett.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a sminklemosás fontos. A szmog, por mind lerakódik a bőrön és eltömíti a pórusokat. Muszáj folyamatosan tisztán tartani, így elkerülhető, hogy a bőrünk megvastagodjon. Mindig üde és friss lesz.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!