Hirdetés

Egy hároméves kislány képtelen abbahagyni az evést, szüleitől folyamatosan folyamatosan ételt kér – a furcsa kényszeres evés hátterében azonban nem a mohóság , hanem egy igencsak ritka eddig ismeretlen genetikai rendellenesség áll.

Legtöbben az éhség miatt, hangulatjavítás céljából , néha unalomból és talán idegességünkben falatozozunk. Ez a kislány azonban azért eszik folyamatosan, mert képtelen megállni – mindig éhes.

A gyermek szülei Suraj és Reena Kumar nagyon fiatalon házasodtak össze. Mindketten nagyon szerették a gyerekeket és alig várták , hogy ők is család alapítsanak. Sajnálatos módon az első szülött kisfiúkat korán elvesztették , de nem adták fel a reményt. Nem sokkal később jóhírt közöltek velük, a fiatal alig 20 éves Reena Kumar egy kislány hordott a szíve alatt. Mindketten nagyon várták a gyermek érkezését.

A kislány világrajövetele után úgy tűnt minden rendben. A gyermek egészséges volt , 3 kg-os súllyal és 52cm hosszúsággal látta meg a napvilágot. Négy hónapos korára azonban rövid időn belül rengeteget gyarapodott a súlya. Nem sokkal kiderült, hogy a gyermekkel valami nincs rendben. A kislány étvágya csillapíthatatlan volt. 8 hónapos korára a kislány már közel 17 kg-ot nyomott.

A kislánynak a hatalmas súlya miatt nehézségei vannak az alvással, néha még a légzéssel is. Ekkora súlynál a gyermek nem képes már járni sem, ami számos további problémához vezet, ideértve a kicsi a szállítását.

Az édesapa egy interjúban így nyilatkozott :

” Nem tudjuk magunkkal vinni sehova. Valakinek állandóan otthon kell maradnia vele. A kislányom Chahat már olyan nehéz, hogy 20 másodpercig sem bír önállóan állni, nemhogy sétálni vagy mozogni. A szállításához kölcsön kell kérnünk egy utánfutóval ellátott motorkerékpárt. “

“Chahat teljesen normális súllyal született. 4 hónaposan kezdett el hízni. Nem úgy eszik, mint egy átlagos gyerek. Folyton kívánja az ételt. Ha nem kap, azonnal sírni kezd. De ez nem a mi hibánk. Isten ilyennek teremtette, nem tehetünk ellene semmit. Az azonban nagyon bánt, hogy az emberek kinevetik őt, mert túlsúlyos” – nyilatkozta édesapja, Suraj Kumar. Hozzátette a lánya 8 hónaposan akkora mennyiségű ételt elfogyaszt akár egy tízéves.

Chahat édesanyja azonban nagyon aggódik a gyermekéért, hiszen egy fiút már elveszített. A kislány problémája már nem csak esztétika hanem egészügyi gondokat is okoz. Szülei nagyon aggódnak Chahat jövője miatt. A család nagyon szegénysorban él, a kislány ellátása nagy kihívást jelent számukra , állami felajánlásnak köszönhetően az egészségügyi ellátást igyenesek biztosítják számára ez azonban nem elegendő . A gyermeket 9 hónapos kora óta kezelik, ám nagy szüksége lenne speciális hormonterápiás gyógyszerekre , amelyek Indiában számukra elérhetetlenül drágák.

A kislányt több orvoshoz is elvitték, ám sokáig senki sem tudott rájönni, hogy mi lehet a baja.

Később kiderült Chahat egy ritka leptinhiányos genetikai betegségben szenved, amely csökkenti a jelátvitelt a gyomor és az agy között, emiatt pedig folyamatosan éhesnek érzi magát. Az ebben a betegségben érintett gyermekek általában mindig eltúlzottan éhesek és könnyedén elhíznak. Chahat egyike annak az 51 esetnek , akiknél igazoltan kimutatták ezt a betegséget.

A sok nehézség ellenére azonban szülei nagyon szeretik a kislány és mindent megtesznek annak érdekében, hogy Kumar Chahat egészséges legyen , és normális gyermek kora legyen.