Hirdetés

Ez a lány 26 éven keresztül élt eldugult orral. Már csak a műtét segíthetett rajta.

Taylor Hay egészen kicsi korától fogva orrproblémákkal küzdött. Képtelen volt levegőt venni rajta. Azt hitte, hogy ez teljesen normális. Fogalma sem volt arról, hogy az orron keresztül is lehet lélegezni. Egyszer egy ismerős említette neki, hogy ő alvás közben mindig az orrán veszi a levegőt.

“Teljesen ledöbbentem. Te tudsz az orrodon is levegőt venni? Ez őrület!” – kérdezte Taylor. Erre az ismerőse reakciója az volt, hogy ez nem valami egyedi dolog. Alapvetően mindenkinek tudnia kell.

A lány erre felkeresett egy fül-orr-gégészt, aki krónikus orrmelléküreg-fertőzéssel diagnosztizálta. Az orra 90%-ban eltömődött. Az orra oldalán összeomlott a porc és az egész belseje fel volt duzzadva. Ez az állapot egész eddigi életében végigkísérte a lányt, de fogalma sem volt róla.

Taylor számára ez az egész olyan volt mint, amikor egy gyerek először rájön, hogy szemüvegre van szüksége.

Pár hónapra rá egy műtéten esett át. Septoplasztikán. Ilyenkor az orra közepét eltörik, majd újra igazítják. Közben eltávolították a felesleges szövetet a legutakból. A műtét után az egész arca fel volt dagadva.

Időközben különböző komplikációk léptek fel, így további 3 beavatkozást kellett végrehajtani. Gyakran váladékkal tömődött el az orrjárat, így azt ki kellet szívni. A rehabilitáció után végre először az orrán keresztül is tudott levegőt venni. A lány a kórházból hazafelé menet beült az autójába és zokogásban tört ki. 10 percig csak sírt örömébe. Mint egy csecsemő.

Az, hogy levegőt tud venni az orrán egy dolog, de a műtéteknek köszönhetően drasztikusan nőtt a szaglási, ízlelési képessége.

“Olyan dolgokat tapasztalok meg 26 évesen, melyek a legtöbb ember számára természetes dolgok. Fantasztikus érzés. Egy új, jobb élet kezdődött a számomra.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!