A legtöbb ember, egy egészséges és kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyik, amiben a párjukkal képesek minden problémát megoldani, amiben a tiszteletnek hosszú évek után is van látható jele, és amiben értékelik az egymásra fordított időt. Persze ehhez olyan személyt is kell találni, illetve be kell tartani a szerelem 14 alapszabályát, amit mostani cikkünkben el is olvashattok.

 1. 1, Közös programok

Sokan azt hiszik az együtt töltött idő hossza a lényeg pedig nem, hanem az, hogy hogyan is töltik el ezt a időt a szerelmesek. Mindegy, hogy épp hol vagytok, az a fontos, hogy egymásra fordítsátok azt az időt és jókat beszélgessetek, játszatok, borozzatok, romantikázzatok…stb.

 1. 2, Jó hallgatóság

Egy párkapcsolatban fontos a kölcsönös tisztelet, odaadás, türelem. Jó, ha képes vagy meghallgatni párod problémáit, élményeit, pozitív gondolatait. Mielőtt elkezdenél beszélni, győződj meg róla, hogy befejezte a mondandóját, és csak azután kezdj el beszélni. A másik fontos dolog, hogy ne csak hallgasd, hanem értsd is meg a párod.

 1. 3, Kommunikáció

Mindennek az alapja a kommunikáció és ez tökéletesen igaz a párkapcsolatokra is. Két fél csak úgy tudja megérteni egymást, ha leülnek és beszélnek. Így derülhetnek ki a sérelmek és a problémák, amiket meg kell oldani. Ha sikerül ezeket kibeszélni és megoldani, akkor a kapcsolat virágozni fog.

 1. 4, Megbízhatóság

Sajnos ha egy kapcsolatba nincs bizalom, akkor nincs semmilyen alap, amire a pár építkezhet. Az sem jó dolog, ha a pár azzal indít, hogy egymás közösségi oldalait és telefonját nézik át, mivel az szintén annak a jele, hogy nincs köztük bizalom.

 1. 5, Nincs összehasonlítás

A legtöbb ember önbizalomhiánnyal küzd ezért nem olyan nehéz őket kibillenteni a stabilitásból. Ha egy partner az exéhez hasonlítgatja őt, azzal elveszik a varázs a kapcsolatból és már soha többet nem lesz olyan, mint régen. A párkapcsolat akkor lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha a felek olyannak szeretik egymást amilyenek. A másik amivel szét lehet rombolni egy kapcsolatot, ha más párokhoz hasonlítgatjátok a sajátotokat.

 1. 6, Gesztusok

Nemcsak szavakkal, hanem gesztusokkal, mimikákkal és testbeszéddel is lehet üzenni a másik félnek. Persze kell egy minimális odafigyelés, hogy a felek megértsék mit akar mondani nekik a párjuk. A legjobb, amit tehetsz hogy figyeled a párod minden egyes gesztusát, és próbálod megfejteni.

 1. 7, Jövőbeli tervek

Akkor lehet elkezdeni tervezni a távoli jövőt, ha a feleknek nagyon hasonló elképzelésük van, és habitusban valamint gondolkodásban azonosak. Ha már azon a szinten álltok, hogy szeretnétek a kapcsolatotokat mindketten megpecsételni, és azzal a gondolattal is eljátszottatok, hogy gyermeketek legyen s ez mindkettőtöket boldoggá tesz az az igazi.

 1. 8, Pozitív gondolkodás

Egy kapcsolatban a pozitív gondolkodás pontosan olyan fontos, mint a kommunikáció és az őszinteség. Ezzel a hozzáállással a problémákat is sokkal egyszerűbben meg lehet oldani és át lehet hidalni.

 1. 9, Egymás értékelése

Mindegy, hogy ezt milyen módon hozod a párod tudtára, szavakkal, tettekkel, apró meglepetésekkel, utazásokkal…stb. A lényeg, hogy mindig éreztesd vele, mennyire fontos a számodra. Ha csak egy hosszú ölelést adsz neki már az sokat nyom a latban.

 1. 10, Kölcsönös tisztelet

Tökéletes képet alkot a kapcsolatotokról az, ahogyan a pároddal viselkedsz. Az nem elég, hogy szeretsz vele lenni. Fontos, hogy érdekeljen az is ami vele történik, akard őt meghallgatni egy fárasztó nap után és tiszteld meg azzal, hogy érdeklődsz a legbelsőbb dolgairól. Viszont ne akaszkodj túlságosan rá adj neki szabadságot.

 1. 11, Intim együttlét

A szerelem és a szeretet nem elegendő egy kapcsolathoz, fontos, hogy jó legyen a közös együttlét is. Ha valami nem működik, vagy nincs meg a megfelelő szikra, akkor bizony tenni kell azért vagy utána járni mi lehet a gond.

 1. 12, Külön töltött idő

Az sem tesz jót egy kapcsolatnak, ha túl sok időt vannak együtt a felek. Fontos, hogy a másik kiteljesedjen saját hobbijában, távol a partnerétől. Sokak szerint ez probléma pedig épp ellenkezőleg. Így sokkal több mindent tudtok megbeszélni a nap végén, és van időtök arra, hogy hiányozzatok egymásnak.

13, Köszönetnyilvánítás

Soha semmilyen körülmények közt nem szabad természetesnek venni a dolgokat egy kapcsolatban. Pontosan ebből kifolyólag ha valamit tesztek egymásért, köszönjétek meg. Még ha azt is mondjátok, hogy nem kell, akkor is jólesik a másiknak, ha köszönetet nyilvánít.

14, Udvariasság

Annak ellenére, hogy már sok éve vagytok együtt nem szabad, hogy megszűnjön köztetek az udvariasság. Van egy mondás, ami tökéletesen összefoglalja a kapcsolatokat. “Nem megszerezni nehéz, hanem megtartani.” Ami a kapcsolat elején megvolt két fél között, azt illik X év után is megtartani.

Egyetértetek?