Rengetegszer felmerül a kérdés a szülőkben, hogy vajon mit csinálhat éppen gyermekük a szórakozóhelyeken. Persze ők hisznek kamasz gyerekeiknek, hogy semmi rosszat nem fognak csinálni, de mind tudjuk ez nem feltétlenül takarja a valóságot. Hiszen a fiatalok nagyon sok butaságra képesek.


A diszkók, és bulizóhelyek biztonsági emberei nap, mint nap látják a tinédzsereket,  figyelemmel kísérik, mit művelnek szülői felügyelet nélkül. Hogy mindenki tisztában legyen ezzel, az egyik klub kidobója úgy döntött megosztja tapasztalatait a nagy világgal.

"Én azt mondom, minden a szülők döntése. Ha ők megengedik a gyerekeiknek, hogy elmenjenek bulizni az éjszakába ám legyen. De arról fogalmuk sincs, hogy milyen áron akarnak bejutni egy olyan helyre, ahova csak és kizárólag, 18 évesnél idősebb emberek tehetik be a lábukat. Arról nem is beszélve, hogy milyen állapotban szeretnének bemenni táncolni a diszkóba. Nem egy olyan alkalom volt már, mikor a lányok különböző módszereket alkalmazva próbálták lekenyerezni a bejárat előtt álló biztonsági őrt.

Sosem felejtem el azt a napot, mikor egy 14 esztendős általános iskolás fiatal lány a barátnőivel együtt szerette volna átlépni a bejárat küszöbét. Nem is a koruknak megfelelően néztek ki. Mindegyiken legalább 8-10 centis magassarkú volt, kilószám állt rajtuk a vakolat és a hajuk is meg volt csinálva. Lehet egymást akarták utánozni, mert rövidebbnél-rövidebb ruhákban álltak előttem. Természetesen jó sok év van a hátam mögött ezért könnyűszerrel meg tudom állapítani, hogy ki a nagykorú és ki nem.

Mondtam a lányoknak, hogy legyenek kedvesek kiállni a kígyózó sorból. Erre az egyik nagyobb szájú hölgyemény kivette a táskájából a személyigazolványát és belenyomta az arcomba, hogy lássam ő tényleg elmúlt 18 éves. De amit, utána mondott teljesen ledöbbentett. Azt vágta a képembe, hogy ő tudja, hogyan mennek itt a dolgok és, hogy ő most szépen besétál, kinyitja az illemhely ablakát, hogy a lányok egyesével bemászhassanak. Nyilván mondtam nekik, hogy ezt el lehet felejteni, mert amíg én itt állok addig ők nem mennek be. Azt is hozzátettem, ha nem mennek el, akkor hívom a rendőrséget.

Ahogy ezeket a szavakat kimondtam, a kislányom járt az eszembe. Ő még csak kilenc éves és nem tudom kiverni a fejemből, hogy nemsokára efféle lánycsoporthoz csapódhat, akik rossz irányba viszik őt.


Azok a munkatársaim, akik sokkal régebb óta vannak a szakmában, mint jómagam meséltek pár érdekes és kiábrándító történetet arról, hogy mire képesek a fiatalok. Eleinte nem akartam elhinni, de nem kellett sokat várnom, hogy rájöjjek igazuk volt. Elképesztő hány tizenéves próbál meg csak azért bejutni egy diszkóba, hogy szelfit csinálhasson az ott játszó lemezlovassal. Mivel a mai világban a főszerepet átvették a közösségi oldalak ezért a lányoknak sokkal fontosabb az, amit ott tapasztalnak, mint a való élet.

Szomorú ezzel a tudattal élni és nagyon remélem, hogy az én kislányom soha nem fog így viselkedni.


Már negyven éves is elmúltam és számtalan olyan alkalom volt amikor egy fiatal lány, aki egyébként annyi idős volt, mint a nagyobbik gyerekem, kikezdett velem. Mindezt azért, hogy a Dj közelében lehessen és alkalomadtán képet csinálhasson vele. Egyszer nem fordult meg a fejembe, hogy engedjek ennek a "csábításnak", hiszen én is családapa vagyok és szeretem a feleségemet. Nincs szükségem efféle dolgokra.

Nem gondolnám, hogy egy másodéves középiskolás diáklánynak a diszkóban van a helye. A fent említett nagyobbik lányom jelenleg húsz éves és tizennyolc éves volt, amikor először elengedtem buliba. Volt neki egy barátnője, aki úgy ment el az éjszakába szórakozni, mintha egy divatbemutatóról lépett volna le. Volt olyanra példa, hogy a telefonjában lévő fotóit mutogatta az egyik Dj-nek, táncikált neki és a többi, amit nem szeretnék sorolni. Mivel ismertem, feltettem neki azt a kérdést, hogy nem zavarja-e őt az, hogy ilyen nagy a korkülönbség közöttük. Ő szemrebbenés nélkül rávágta, hogy nem! Hozzátette, hogy neki ez csak egy buli, nem fogja telesírni a párnáját mert a "kapcsolatnak" vége szakad.

“Nem akarok én semmi mást, csak a jobbnál-jobb klubokba bejutni és neves lemezlovasokkal együtt pózolni.”


Gondolnád, hogy egy ilyen mondat elhagyja egy tizenhat éves száját?