Vannak emberek, akiknek egyszerűen égeti a pénz a kezét. Képtelenek arra, hogy egy kicsit spóroljanak. Ha lehetőségük adódik eltapsolni egy kis zöldhasút, akkor kapnak az alkalmon. Ezzel a legnagyobb baj az, hogy nehezen fognak anyagi biztonságot elérni, vagy meggazdagodni. Az embereket számtalan módon lehet “szortírozni”. Megannyi cikket írtunk már azzal kapcsolatban, hogy milyen apróságok utalhatnak egyes személyiségi jegyekre. Ebből a legmeghatározóbb természetesen a csillagjegyünk. Pontosan tudjuk, hogy ki-kivel illik össze, mit várhatunk tőlük, mikre kell figyelni. Írtunk arról, hogy ki-milyen az ágyban, hogy csókol, mennyire féltékeny stb. Most összeszedtük nektek, hogy melyik három csillagjegy az, aki képtelen spórolni.

Te köztük vagy?

Kos
Amikor a kosokról van szó, akkor az első, amit mindenki megjegyez, hogy ez a csillagjegy a nevéhez méltóan fejjel megy a falnak. Nagyon meggondolatlan tud lenni. Jellemző rá a spontaneitás és az impulzusvásárlás. Hirtelen meglát valamit és “NA EZ KELL”. Ezáltal képes, akár nagyobb összegeket is kidobni az ablakon teljesen felesleges dolgokra. A hosszú távú következmények mit sem érdeklik. Persze belátja a hibáját, mihelyst a lelkesedés alábbhagy. A kos a függőségekkel is úgy van, hogy “haddszóljon”. Bagó, alkohol, szerencsejáték. Ha valami ilyesmi keríti hatalmába, akkor csak szórja rá a pénzt. Fontos, hogy olyan társat találjon maga mellé, aki ebben képes visszafogni. Akár a család segítsége is jól jöhet.

Bak
Az egész élete a tervezés. Jegyzi a kiadásait, bevételeit is. Jó a pénzügyi érzéke, mert megfontolt. Talán túlságosan is. Gondos pénzügyi tervet készít, melyből jól kivehetők a céljai. Ez eddig hibátlan! Aztán itt jön a feketeleves, ugyanis a precíz, pontos elgondolásában belerondít az, amúgy ostobán hedonista mivolta. Bőszen válogat az akciós parizerek között, de ha egyszer elmegy kirándulni vagy utazni, akkor csak ömlik ki a kezéből a pénz. Az otthonára, az autójára túl sokat költ. Valahol szeretne a mának élni, de ez a csillagjegy képtelen rá. Úgy gondolja, hogy ha néha, egy buli alkalmával két kézzel szórja a pénzt, akkor ő egy igazán laza figura. Aztán másnap a fejét vakargatva nézegeti a pénztárcáját, és megbánóan méri fel az anyagi katasztrófát, amit előző este összehozott. Tisztában van azzal, hogy mikor költ hülyeségre, csak ez általában akkor tudatosul benne, mikor már megtörtént a dolog.

Nyilas
A nyilas egy érdekes figura. Ha nincs pénze, akkor olyan profi szinten tud spórolni, hogy az valami hihetetlen. Sebészi pontossággal kezeli a kiadásait és még félre is tud tenni. Ha valaki igazán “fogtechnikus”, akkor az ő. Na persze, csak ilyenkor. Aztán, ha bejön valami nagyobb összeg, akkor felcsillan a szeme és irány eltapsolni. A legfeleslegesebb dolgokat is megveszi, melyekre semmi szüksége sincs. Ilyenkor megpróbál villantani egy kicsit a többi ember felé, hogy neki mennyire jól megy. Rettentő könnyen elszalad vele a ló és visszazuhan a kezdeti állapotra, mely sok, kínos szituációt szül. Neki igazán jól jöhet ha elgondolkodik valamiféle megtakarításon az ínségesebb időkre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!