Hirdetés

Sok minden kell ahhoz, hogy egy jó fénykép készüljön. Hiába a tökéletes kompozíció, a megfelelő technikai háttér, ha valahogy mégsem sikerül megragadni a téma lelkét. Valamit, ami a szívünkig hat. Az a tökéletes kép, ami azon felül, hogy technológiai szempontból tökéletes, megérinti a lelkünket. Sok múlik a témaválasztáson…

Ross Taylor több évtizede dolgozik fotográfusként egy egyetemen. Nagyon szívszorító témát választott. Olyan pillanatokat örökít meg, amikor a gazdik és a kis kedvenceik utolsó együtt töltött pillanatát mutatja meg. De miért csinálna valaki erről fotókat? Ez olyan szomorú? Állítása szerint ezzel empátiát képes ébreszteni még a legzordabb szívekben is.

A projekt neve: “Last moments” azaz utolsó pillanatok.

Ezek a képek tele vannak érzelmekkel. Az állatok az elaltatásuk pillanatában lettek lefotózva. Sajnos sokszor kell meghozni ezt a döntést. Szeretjük őket, de nem akarjuk, hogy szenvedjenek. Menjenek el békében, szeretettel.

Azért választotta ezt a témát mert látta, amikor az egyik barátját nagyon megviselte a “szomorú döntés” és a kedvence elvesztése. Az állat otthon, a kedvenc játékai között ment el. Életének egyik legnehezebb döntése volt.

Több szervezettel is felvette a kapcsolatot, hogy együtt dolgozzanak. Ehhez nagyon sok engedélyre volt szüksége. A szervezetékre és a gazdikéra is. Számára igazi megtiszteltetés volt.

Sokszor azt mondják, amikor egy kutya vagy egy macska eltávozik, hogy “Majd lesz másik!”. Egyszer biztos, de a fájdalom örökre ott marad.

Szívbemarkoló élmény hallani a gazdik utolsó szavait a kedvenceikhez…

Nehéz pillanatok ezek. Még egy meglett férfinak is kicsordulnak a könnyei.

“Mi lesz velem nélküled?” Hangzott el a kérdés…

Együtt zokog az egész család.

Vannak, akiket egy kicsit jobban megvisel…

Egy búcsúpuszi a nagy útra…

Örök nyugalomba helyezve…

Szívbemarkoló ugye? Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!