Hirdetés

Régen teljesen másmilyen volt a divatvilág, mint manapság. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt a tökéletes megjelenésű, magasságú, kisugárzású, arcú modelleket részesítették előnyben, míg most azért széles palettán mozognak a jelöltek. Nem tudjuk, hogy jelenleg is úgy kínozzák-e saját magukat a modellek, mint annak idején, hogy alig ettek, és ha ettek, akkor is annyit mint egy kismadár, csakhogy formában tarthassák magukat. Tény, hogy ma már vannak plus-size méretű modellek is, akiknek szintén meg kell felelni eme kategória kritériumainak. Ám mai posztunk közel sem a tökéletes modellekről szól, hanem azokról, akik bebizonyították, hogy némi egyedi vonással, különlegességgel is lehetnek pontosan ugyanolyan sikeresek, mint bármely más modell. Lássuk hát őket.

1, Chantelle Brown-Young

Chantelle testét három éves kora óra borítják vitiligo nevű festékhiányos foltok, amire a divatszakma felfigyelt és előnyt tudott belőle kovácsolni.

2, Viktoria Modesta Moskalova

A lett származású modellnek összesen 15 láb műtétje volt, miután megsérült születése pillanatában. Sajnos nem tudták megmenteni, ezért el kellett a sérült lábat távolítani. Ám ez nem csökkentette önbizalmát, sőt pp ellenkezőleg, feltüzelte, és ma sikeres modell.

3, Erica Irwin

A 35 éves kaliforniai modellt, Erica Irwint a világ egyik legmagasabb modelljeként tartják számon 205 centis magasságával.

4, Masha Tyelna

Ennek az ukrán modellnek elképesztően nagy szemei vannak. Az emberek sokszor „idegennek” vagy „gyönyörű manónak” hívják őt.

5, Carmen Dell’Orefice

Ez a modell már 84 éves, de még mindig gyönyörű képek születnek róla. A világ legnépszerűbb magazinjainak modellje, s szinte bármelyik reklámügynökség összetenné a kezét , ha a z ő arcuk lenne.

6, Jamie Brewer

Ő az első világszerte Down-szindrómás modell, aki színésznőként népszerűvé vált az American Horror Story című tévésorozatban.

7, Denise Bidot

Ez a 28 éves puertoricói modell az egyik legnépszerűbb plus size modell a világon. Bidot büszke arra, hogy példamutató lehet minden olyan nőnek, aki súlya miatt nem mer nőies lenni.

8, Casey Legler

Ez a francia modell volt az első nő, aki férfiruhamodellnek állt. 188 centiméteres magasságával, rövid frizurájával, markáns állával tökéletesen alkalmas volt arra, hogy elhitesse az emberekkel ő egy fiatal férfi.

9, Moffy

Moffyt az új Kate Mossnak tartják. Moffy, kis bandzsításával széles körben ismertté vált a modell világban.

10, Diandra Forrest

Diandra egy zöld szemű, afro-amerikai származású albínó modell. Az albinizmus egy nagyon ritka jelenség a színes bőrű emberek körében, s ezt a különlegességet a divatiparban nagyon-nagyon szeretik.

11, Lola Chuil

Az egész világot lenyűgözte a gyönyörű szupermodell, aki a nem megfelelő melanin termelés miatt ilyen különleges. A Fekete Hannah Montanának hívják a divatvilágban, s eme becenevet szeretettel is viseli.

12, Kennedy Garcia

Kennedy a legfiatalabb Down-szindrómás modell, aki bájosságával, kedvességével meghódította a divatipart.

13, Nyakim Gatwech

Nyakim dél-szudáni származású amerikai modell, akinek szervezete szintén túl sok melanint termel. A divat világában a Sötét Királynőnek nevezik, amit bizony méltóságteljesen is visel. Sokan bántották régen, de ő büszke volt arra, hogy milyen.

14, Tsunaina

A tibeti származású modellnek olyan különleges az arcberendezése, hogy a divatvilág egyből felfigyelt rá. Sokak szerint nagyon hasonlít a navikra az Avatar című filmből. Pat McGrath sminkes fedezte fel, s azóta múzsaként tekint rá.

15, Mariana Mendes

Mariana hatalmas anyajeggyel született, amire gyakran hiszik, hogy arc tetoválás, de nem az. Soha nem rejti véka alá megjelenését, hanem ellenkezőleg büszke egyedi vonására. A divatvilágot is megörvendeztette s, azóta jól menő modell.

16, Sara Geurts

Sara esete a legjobb példája annak, hogy sose a borítója alapján ítéld meg a könyvet. Sara ugyanis húszas éveiben jár, ami azért olyan meglepő, mivel úgy néz ki mint egy 60 éves nagymama. Ennek oka, hogy az Ehlers-Danlos-szindrómában szenved, mely megakadályozza a kollagéntermelést.

Zseniális és elképesztően erős nők!