Amikor az iskolában a matematika vagy az informatika órán a grafikonok elemzése és megalkotása volt a feladat, persze, hogy sokan felháborodtak, mert a legunalmasabb dolognak tartották ezeket. Nem elég, hogy számokkal kellett dolgozni, még száraz is volt az anyag, ami köztudott, hogy nehezen megy bele az ember fejébe. A fiatal generáció a kör és oszlopdiagramok láttán még nem értették, hogy mennyi érdekes tény rejtőzik bennük. Ám az internet ma már mindenre választ és segítséget nyújt, ennek következtében, olyan statisztikai adatokat és információkat hoztunk el nektek, amik garantáltan meg fognak titeket lepni és még az is lehet, hogy megszeretitek a számszerűsítéssel járó feladatokat.

Oroszországban jóval kevesebben laknak, mint Bangladesben.


Annak ellenére hogy Oroszország területe 17 100 000 km², Bangladesé pedig csak 147 570 km², mégis itt laknak többen. A Dél-Ázsiai országban 163 millióan élnek, míg a világ legnagyobbnak titulált országában csupán 144,3 millióan, holott a jeges ország 116-szor nagyobb.

A Kínai Köztársaságot gyakran hívják Arany köztársaságnak.


Ennek az az oka, hogy Kína vagyis a Kínai Népköztársaság a világ létező összes országától több aranyat képes kitermelni. Ha ezt számokban szeretnénk bemutatni, akkor összességében elmondható, hogy 10 év alatt bányásztak ki körülbelül  440 tonna sárga nemesfémet.

A földön sokkal több fa van, mint ahány csillag van az égen.


Bizonyos adatelemzések szerint, a Földünkön összesen 3 trillió fa, míg a tejútrendszerben csak 400 milliárd csillag található. Ez azt jelenti, hogy 7,5 milliószor több fa van a bolygónkon, mint ahány saját fénnyel rendelkező égitest van a spirálgalaxisban.

Németországban sokkal kevesebb gyerek születik, mint bármely más országban.


A 14 éven aluli német gyerekek a populáció csupán 12%-át teszik ki. Ez még így nem is lenne annyira vészes, ha nem tudnánk azt, hogy Kenyában példának okáért ez 40%.

Amerikában a James valamint a Mary nevek számítanak a legnépszerűbb keresztneveknek.


Statisztikai adatok alapján 1917 és 2016 között, a legtöbb nőt Marynek, és a legtöbb férfit Jamesnek hívták. Viszont sokak nagy meglepetésére a Justin név, csak a népszerűségi lista 38. helyét foglalta el.

A svéd nemzetiségű emberek 24,4%-ának ugyanaz a vezetékneve.


A Skandináv országban 2017-es statisztikai adatok alapján 10.161.797 ember él. Érdekesség, hogy ebből 240 ezer ember, ugyanazzal a családnévvel rendelkezik, ami igencsak megnehezítheti a kezdő postások és csomagkihordó emberek életét.

A legkevesebb gyermek a hétvége első napján jön világra.


Abban az esetben, ha alaposan átvizsgáljuk a gyermekszületési rátát, rájöhetünk, hogy a legkevesebb baba a szombati napon jön világra, a második helyet sikerült bezsebelnie a hétfői napnak 11%-os aránnyal. A listavezető, mindenki nagy meglepetésére a csütörtöki nap, ezen a napon ugyanis 12,8%-os eséllyel születik csecsemő.

Mindössze 1000 esztendő alatt a Földünkön élő emberek száma a huszonkétszeresére nőtt.


A bolygónkon 1000-ben, csupán csak 275 millió főt jegyeztek fel, ami már akkor nagyon soknak minősült a régi korok embereinek. A Jubileum évében, vagyis a 2000-es évek nyarán viszont már 6,1 milliárdra nőtt a Föld lakosságának a száma.

Nagyjából négy és félszer tudjuk megkerülni a Földet életünk folyamán.


Azok az emberek, akik napi szinten legalább 7,5 kilométert sétálnak, 80 éves korukra akár száznyolcvanezer kilométert is képesek legyalogolni. Mivel a világ leghosszabb szélességi köre, vagyis az Egyenlítő 40 075 km hosszú ez azt jelenti, hogy a nyolcvan év alatt megtett távolság alatt 4,5-szer meg tudjuk kerülni a bolygónkat.

Az Amerikaiak töltik a legtöbb időt a TV előtt ülve.


Valójában ezek nem pontos információk, ugyanis egy erről készített tanulmány keretein belül nem számoltak a magyarokkal, akik egy 2014-es statisztikai táblázat alapján már akkor 5 órát ültek a TV előtt.

A világ legnagyobb gyorsétterem franchise-a képes 75 darab hamburgert értékesíteni egy másodperc alatt.


A sokak által kedvelt McDonald's hihetetlen mennyiségű hamburgert tud eladni mindössze egy másodperc alatt. Ha hiszed, ha nem 75 darabot tudnak elpasszolni. Annak érdekében, hogy mindenki nyomon követhesse, hogy mit és mennyit adtak el, csináltak egy weblapot, amin keresztül lehet látni az eladás folyamatát és idejét.

A bejövő emaileink 10%-a tartalmaz csak fontos üzenetet.


Ha hiszed, ha nem a fennmaradó 90%-ban csak spam és kéretlen üzeneteket kapunk. Erre a tényre egy bizonyos Cisco nevű cég jött rá alapos kutatás után.

A legtöbb dolgozó édesanya Dániában él.


A dán származású anyukák csaknem 82%-a megy vissza dolgozni, néhány hónappal szülés után. Ennek fejében készítettek egy listát, aminek az utolsó helyén a görög édesanyák állnak, mert csak az 50%-a megy vissza egyből kisbabája születése után dolgozni.

Napi szinten körülbelül 1700 ember válik milliomossá az Egyesült Államokban.


Amerika államaiban konkrétan 1700-an lesznek napi szinten gazdag és vagyonos emberek. Egyes tanulmányokból az derült ki, hogy ezen a kontinensen 8 millió család van, akinek az éves összbevétele eléri a 250 milliót.