Hirdetés

Azt szokták mondani, hogy az ember társas lény. Egyesek mégis képesek egész életüket egyedül leélni. Miért? Jól van ez így? Ezt nehéz megmondani. A párkapcsolatok nagyon meg tudják kavarni egy ember életét. Egyik randi jön a másik után és mégsem találjuk meg azt, akire vágyunk. Az összes romantikus film csupán fikció lenne? A csalódások sok esetben egy életre el tudják venni az ember kedvét attól, hogy megállapodjon. Mondhatnánk, hogy ez mindenki saját döntése, de van úgy, hogy az élet nem hozza be az életünkbe a “kör dámát” vagy az “ász királyt” és egyedül maradunk. Egy dolog biztos! Nem szabad elkeseredni. El kell fogadni a helyzetet és meg kell próbálni kihozni belőle a legjobbat. A legfontosabb dolog, hogy jól érezzük magunkat, még akkor is, ha épp nincs senki, akihez hozzá lehetne bújni egy hűvös éjszakán.

Nézzünk meg azt, hogy milyen előnnyel járhat ha valaki inkább szingliként szeretne tengődni.

Időbeosztás
Azok, akik párkapcsolatban élnek tudják, hogy nem minden csak körülöttük forog. A párunkra is kell időt szánni. Ezeket a perceket soha nem kaphatjuk vissza és egy rosszul elsült kapcsolatnál bánhatjuk az “elégetett” időt. Lehet, hogy az aktuális barátnőnknek / barátunknak nem tetszenek bizonyos hobbik, melyeket szívesen űznénk, így ki kell húzni a listáról. Pedig mindenkinek szüksége van egy kis “énidőre”. Egy jó kapcsolat nem kell, hogy lemondásokkal járjon. Ha egyedül vagy, akkor azt csinálsz, amit csak akarsz. Arra szánsz időt, amire szeretnél. Amíg nem állsz készen egy kapcsolatra, tedd azt, amihez kedved van.

Te vagy az első
Miért kell a másik igényeit a sajátunk elé helyezni? Miért kell saját magunkat háttérbe szorítani? Néha olyan az egész, mintha egy kötelesség lenne, hogy a kedvesünk mindent megkapjon. Gondoljunk csak egy olyan apróságra, hogy “milyen filmet nézzünk”. A lány romantikusat szeretne, a pasi pedig valami űrös-ufós-zombisat. Ha egyedül vagy, akkor biztos nem kell Nicholas Sparks maratont tartanod, de nőként sem kell megnézni az összes Gyűrűk Ura rész bővített változatát. Nem kell lemondanod a körmös tanfolyamról, de egy át-xboxozott estéről sem. Döntsd el, hogy mi a fontosabb…

Azzal és akkor randizol, akivel és amikor akarsz
Nem biztos, hogy a monogámia híve vagy. Vannak emberek, akik képtelenek leragadni egy másik mellett. Ez esetben neked inkább a szingli élet való. Inkább maradj egyedül, minthogy megcsalj vagy átverj valakit. Egyikőtöknek sem lesz jó. Gondolj arra, hogy számtalan pasi és nő vár még a kegyeidre. A hűség egy döntés. Nincs azzal semmi gond, ha valaki szereti habzsolni a pasikat vagy a nőket. A gond akkor van, ha ezt úgy teszi, hogy valaki számít rá és megbízik benne. Ha nem akarod elkötelezni magad, akkor ne tedd…

Nincs párkapcsolati nyomás
Összejönni valakivel nem egy nehéz feladat, megtartani viszont annál inkább. Jól működő kapcsolatot fenntartani egy hatalmas kihívás. Egyesek úgy érzik, hogy a kapcsolat csak megköti őket. Akadályozza abban, hogy elérjenek valamit a munkájukban, esetleg az élet más területein. Ha így érzed, akkor még nem állsz készen egy kapcsolatra. Jobb, ha inkább a céljaiddal foglalkozol. Gondolj arra, hogy mindennek megvan a maga ideje. Ha céltudatos vagy, akkor minden sikerülhet, de feleslegesen kár bonyolítani az életedet. Ne vegyél a válladra olyan terhet, ami picit kilóg a képből. Inkább engedd el a dolgot, minthogy megbánts valakit.

Anyagiak
Egy párkapcsolat az anyagiakat is megkavarhatják. Nem feltétlenül arról van szó, hogy mindig 5 csillagos szállodákba kellene utazgatni, vagy menő éttermekbe enni. Nyilván van anyagi vonzata egy kapcsolat fenntartásának. Persze ez jól is elsülhet, hiszen ha összeköltöztök, akkor osztódik a rezsi, lakbér és az bevásárlások költsége, bár ez nyilván a duplájára is nőtt onnantól fogva, hogy ketten vagytok. Ez gyakran kiszámíthatatlan. Lehet, hogy a kocsidat kéne megcsináltatnod, minthogy egy vagyont érő ajándékot vegyél valakinek a születésnapjára. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb és mi az, ami belefér.

Oda mész, ahova szeretnél
Vannak, akik szeretik a szabadságot. Ha együtt vagy valakivel, akkor nem biztos, hogy örülni fog neki, ha te minden szombaton egyedül mész bulizni. Nincs ezzel semmi gond. Szabad vagy, tedd amit szeretnél. Inkább maradj szingli és majd, ha úgy érzed, hogy kiforrtad magad, akkor keress valakit magad mellé. Addig teljesen felesleges.

Több időd van a barátokra
A kapcsolatok jönnek-mennek, de a barátaid mindig ott lesznek neked. Egyesek nem szeretik azt, ha másodikként vannak kezelve. Megszámlálhatatlan veszekedés volt már a történelem során abból fakadóan, hogy valaki inkább a barátaival bandázna, minthogy otthon kuksoljon a párjával. Persze lehet, hogy az új párod tökéletesen beilleszkedett a haverok / barátnők közé, de nem lehettek mindig ott egymás fenekében. Kell a szabadság. Ha szingli vagy, akkor ez nem jelenthet problémát.

Boldogság
Ha te nem vagy boldog, akkor a párod sem lesz az. Először is tudnod kell, hogy mi tesz téged boldoggá. Nem szabad senkit magad elé helyezni ilyen téren. Ne nyomd el magad azért, mert valaki van az életedben. Nem is egymásban kell keresni a boldogságot. Csak egy kiegyensúlyozott, vidám ember képes normális párkapcsolatot fenntartani.

A munkahely
Ez szüli az egyik legtöbb konfliktust. Áttanultad a fiatalságodat és most, hogy megmászhasd a neked fenntartott ranglétrát, bizony kicsit többet kell vállalnod. Ezért tanultál. Tudod, hogy miért hajtasz. Pont arra lenne szükséged, hogy valaki folyton piszkáljon mert késő estig a laptopod felett gubbasztasz és céges email-eket olvasgatsz? Kizárt! Előbb érd el a céljaidat és csak azután kezdj el belebonyolódni bármibe is. Dolgozz, ameddig csak akarsz. A céges vacsora miatt sem kell aggódnod, hogy esetleg ki lesz féltékeny a főnökre vagy a titkárnőre.

Kalandok
Mennyi lehetőség van abban, ha azt csinálhatsz, amit akarsz. Megkötések nélkül. Az élet sokkal izgalmasabb lehet, ha egyedül vagy. Amint bepasizol vagy becsajozol elkezd egyre unalmasabb és monotonabbá válni. Végzel a munkáddal, hazamész és vacsora után addig nézitek a filmet, míg mindketten el nem álmosodtok. Egyszerű, unalmas és monoton. Eljön az a pillanat, amikor majd erre fogsz vágyni, de addig kár erőltetni.

Nem hagyod el magad
Azok, akik egyedül vannak sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az öltözködésükre és úgy egyébként a megjelenésükre. Onnantól fogva, hogy találsz magad mellé valakit szépen lassan elkezdesz egyre kevésbé törődni magaddal. Felszedsz pár kilót, ritkábban borotválkozol és kevésbé figyelsz arra, hogy milyen ruhákban jelensz meg a nyilvánosság előtt.

Ritkábbak a negatív érzelmek
Akik egyedül vannak, azok tudják jól, hogy csak magukra támaszkodhatnak. Képesek egyedül is kezelni a problémáikat. Az ilyenek ritkábban élnek át negatív érzelmeket. Pontosan tudod, hogy milyen problémához miként állj hozzá. Nincs, aki segítsen. Ha kifogsz egy embert magad mellé, akire folyton figyelni kell és mindenért a segítségére sietni, azzal csak egy plusz terhet veszel a válladra.

Új lehetőségek
Szingliként sokkal nyitottabb vagy az új dolgokra. Nagyobb eséllyel vágsz bele olyan kalandokba, melyek egy párkapcsolat esetén teljesen kizárt dolgok. Sokkal kreatívabb is vagy, mivel több időd van magadra és a körülötted lévő dolgokra. Jobban átlátod a helyzetet, hiszen csak magadra kell koncentrálnod. Nem kell számításba venned egy másik embert is. Gondoljunk csak egy olyan alap dologra, mint a költözés és az új lakás / albérlet / ház kiválasztása.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!