Hirdetés

A szőrtelenítés vagy a melltartó viselés nagyon megosztja a női nemet. Egyesek szerint a csupasz, szőrtelen test illik a nőkhöz, hisz az is a női mivoltukat tükrözi, mások szerint viszont egyáltalán nem kell a társadalmi nyomásnak behódolni, és nyugodtan lehet, szőrösen is élni. Nyilván a helyzet függ attól is, hogy kinek mekkora önbizalma van, vagy épp ki, hogy látja magát szépnek. Ha valaki szőrös lábakkal, karokkal, hónaljjal is ugyanolyan szépnek és nőieseknek tartja magát, az nem fog elkezdeni szőrteleníteni. A melltartó viselés is hasonlóan működik, de ezt egy korábbi cikkünkben megírtuk már. Mai cikkünk főhősnője egy liverpooli származású fiatal lány, aki 11 éves kora óta nem szőrtelenítette magát, és elmondása szerint így tökéletesen boldog.

Igazi vihart kavart a 20 éves lány testszőrzet borotválásának megtagadásáról szóló mozgalma. Persze volt egy réteg, akik imádták őszinteségét és elszántságát, s csatlakoztak is a mozgalomhoz. A valóságot mutató képei futótűzként kezdtek el terjedni az internet, s Facebookon egyből utána férfiak tömkelege jelölte be őt ismerősnek.

Yasmina Gasimova szőrös lábakkal, hónaljjal és hasszőrzettel mutatta meg magát a világnak, s a “The Tab” nevű diáknapon azt mondta, hogy “Szőrösnek lenni nem félelmetes és nem is gáz.”

Mióta közzétette naturális képeit a médiában nagyon sok kommentet kapott az emberektől, közöttük volt, aki bírálta, volt aki istenítette. Nők, férfiak egyaránt írtak a képei alá. Yasminat teljesen ledöbbentette, hogy azóta rengeteg férfi jelöli őt ismerősnek és többen is próbálják vele felvenni a kapcsolatot. Twitter követőinek elmondta, hogy több mint száz jelölést kapott a Facebookon, s hozzátette: “Mi a francért kapok ennyi felkérést a férfiaktól?”

Azok a nők, akiknek tetszett a megmozdulása azt mondták neki, inspirálónak találják bátorságát a női testszőrrel kapcsolatban. Tegnapi blogbejegyzésében azt írta: “Egy olyan társadalomban, ahol a nők rendszeresen borotválkoznak, nem szégyellem bevallani, hogy én nem tartozom közéjük.”

“Sokan meglepődnek az utcán mikor meglátják, hogy tiszta szőr a lábam és a hónaljam, de engem nem érdekel mit gondolnak. Ez mindig emlékeztet arra, hogy az iskolában folyamatosan bántottak és csúfoltak, mikor 10 évesen kinőtt a bajusszőröm. Sőt a hasam is nagyon szőrös volt és egyszer megpróbáltam leborotválni, de egy idő után meguntam és hagytam, had nőjön. 11 évesen már egyáltalán nem törődtem ezzel, pedig gyorsan növő, sötét hajam volt. Anno egy órába telt, hogy leszedjem és a helyükön szúrós piros pöttyök maradtak. Nagyon kényelmetlen volt, hogy folyamatosan viszketett és nem is éreztem jól magam, mert rengeteg benőtt szőrszálam lett.”

Hozzátette, hogy bár a nőknek általában vékonyabb és gyengébb szőre van, ami alig látszik, mégis leborotválják, mert azt hiszik azáltal nőiesebbek lesznek. Szerinte semmi miatt, még a testszőr miatt sem kellene azt érezniük, hogy nem nőiesek. A szőrzetben nincs semmi rossz – folytatta. A szőrös testrészeket is pontosan ugyanúgy lehet tisztítani, mint a szőrtelent.

Ti mit gondoltok?