Hirdetés

A szokás erős mechanizmus, amely nagymértékben javíthatja életünk minőségét. Egyesek azt mondják, hogy 21 nap elég ahhoz, hogy új szokásunk legyen és ragaszkodjunk hozzá. Nagyon sok minden negatív hatással bír ránk, ezért kell megelőzni ezt az érzést. Az alábbi cikkben felsorolunk néhány szokást, ami legyőzheti a rossz közérzetünket, sőt van olyan is ami már egyből jól indítja a napunkat.

 

Igyál sok vizet.

Biztos mindenki hallotta már, hogy egy nap kb. 2-3 liter folyadékot meg kellene innunk.  Az első pohár vízzel (amit ébredés után megiszol) jól fog indulni a nap.
6-8 óra alvás után az ember teste kiszárad és ez fáradtsághoz vezet. Ezt a fajta fáradtságot nem a jó éjszakai alvás után fogod érezni, sőt energiaszinted lemerül. Ha el akarod kerülni ezt az érzést, ne hagyd figyelmen kívül a legelső lépést.

Kávézási szokás megváltoztatása.

A kávé nagyon hasznos az agyunk számára. Az antioxidánsok felelősek a fiatalságért, fejleszti a memóriát, fokozza a reakcióidőt és segít a neuronok gyorsabb működésében.
Ha úgy gondolod, hogy kávékülönlegességeket innál, csokival, tejszínhabbal, keksszel, akkor nagyon figyelj a mértékletességre illetve, hogy mikor iszod. Mert valójában reggel nincs szükség semmilyen szirupra, vagy habosított tejre, csak a tiszta friss kávéra.

Írj listát, hogy miket szeretnél elvégezni az adott napon!

Egyes kutatási eredmények alapján azok, akik konkrét célokkal rendelkeznek, magabiztosabbak és motiváltabbak, mint azok, akik nem tűznek ki maguk elé célokat. Céljaink legyenek egyértelműek és megvalósíthatóak!

Lila zöldségeket is írd a listára.

Javasoljuk, hogy ezt a színes zöldséget is vedd fel az étrendedbe. A cukorrépa és a cékla lé tele van B-vitaminnal és antioxidánsokkal. Ezek segítik a koncentrációt, vérellátást és szinten tartani az oxigént. Olcsó, szinte minden élelmiszerboltban megtalálható.

Mosolyog, amikor csak tudsz.

A tudósok szerint az anyaméhben található magzat képes mosolyogni. Sajnos sokan megfeledkeznek erről a képességről, ahogy idősebbek lesznek. A gyerekek átlagosan 400-szor mosolyognak, miközben a felnőttek csak egyharmada mosolyog napi szinten.
Az ember érzelmi állapotának és arckifejezésének összekapcsolódásának elmélete szerint kedélyünk és jólétünk javul, ha mosolygunk, még akkor is, ha ez a mosoly nem őszinte. A mosolygás befolyásolja az endorfinok termelését agyunkban. És a vér átadja őket az egész testnek. A tudósok úgy vélik, hogy az ilyen “öröm moderátorai” komolyan csökkenthetik a fizikai fájdalmat és az érzelmi problémákat.

Több D-vitamin.

A kutatások szerint, különböző típusú depresszió, szezonális érzelmi rendellenességek és álmatlanság a D-vitamin hiányának következménye lehet. Napfénnyel érintkezve testünk elkezdi magába szívni ezt a vitamint. Ekkor testünk elkezd boldogság hormont termelni.
A D-vitamin nagyon fontos ahhoz, hogy testünk képes legyen ellenállni mind a fizikai, mind a mentális betegségeknek. De nem mindenki szerencsés, hogy olyan helyen éljen, ahol mindig süt a nap. Ezért fontos, hogy segítsünk a testünknek elegendő mennyiségű vitamint biztosítani. Fordulj orvoshoz és kezd el naponta szedni a vitamint, segíts a testednek a lehető legboldogabb állapotban maradni.

Az agy.

Az elménk és a memória kapacitása, a figyelemfelkeltő képessége, a koncentráció és gondolkodási sebessége rendszeres képzéssel javítható. A logikai gondolkodás és a tanulási készségek szintén fejleszthetőek. A művelet végrehajtása során egyszerű szabályokat kell követni. Váltogasd gyakran a feladatokat, hogy az agy új ismeretekre tegyen szert. Határozd meg a határidőt, és próbáld meg követni őket. Ismerj meg új dolgokat, és keress új témákat, amik érdekelnek. Felejtsd el a számológépet. Hamarosan látni fogod, hogy már napi 20 perc gyakorlás befolyásolja a kognitív funkciókat.

Helyes testtartás.

A helyes testtartás elengedhetetlen a jó egészség szempontjából. A természet úgy hozta létre az embereket, hogy egész nap fusson, sétáljon és élelmet keressen. Őseink is ezt tették. Szóval a 8 órás ülés nem a természet adta pozíciók részét képezi. A rossz testtartás gerincferdüléshez, hátfájdalomhoz és derékfájdalomhoz is vezethet.
Ennek elkerülése érekében, többször néhány percre álljunk fel, mozogjunk, sétáljunk. De a legfontosabb a helyes testtartást. Szerezz be egy jó ergonomikus íróasztalt, állítsd be, hogy a lábad párhuzamos legyen a földdel.

Gondolatok megvizsgálása.

A negativitás gyakorlatilag mindenhol felüti a fejét. A szociális terek tele vannak idegesítő eseményekkel, negatív élményekkel és zavaró gondolatokkal. Valahányszor eszedbe jut valami, vizsgáld meg, hogy pozitív vagy negatív hatással van rád. A negatív gondolkodás szellemi képességünk pazarlása.

Aromaterápia hatása.

Képzeld el a friss fahéjas alma-torta illatát egy gyönyörű vasárnap reggel. Valóban kellemes érzés. Ám sok más illat akad, ami többféle célt szolgál, például, segít a munkaidő megkezdése előtt, vagy egy hosszú nap után. Japán kutatók kimutatták, hogy a pacsuli és a rózsaolajok 40% -kal csökkentik az idegrendszer működését, míg a borsmenta vagy a grapefruit olajok 1,5-2-szer jobban aktiválják.
Az aromák iparága ma hatalmasra nőtte ki magát, így jó minőségű és jó árú illóolajok megtalálhatóak már bárhol. Készítsen egy kutatást, hogy mely illatok adják meg a szükséges hatást.

A testre fordított idő.

A masszázs jó gyógyászati ​​célokra és a pihenésre de akár örömszerzésként is megállja a helyét. Bármi legyen az oka, hogy masszázsra adod a fejed, ne felejtsd el, hogy csodákat fog tenni a testeddel. Csökkenti a stresszt, segít megelőzni a szemfáradtságot, fejfájást és csökkenti a vérnyomást.
Relaxáló hatású, és segíti a jobb alvást. A tudósok szerint a fizioterápia, 31% -kal csökkenti a stressz hormon mennyiségét a vérben. Egy kísérlet résztvevői azt mondták, körülbelül 36 perc kellett nekik az elalváshoz, míg masszázs után kb. 3 perc kellett.

Alvás.

Számos tényező felelős a jó éjszakai alvásért. Villanyt le kell kapcsolni, függönyt be kell húzni, mert a melatonin, ami más néven az alvási hormon, csak teljes sötétségben termelődik. A csönd természetesen ugyanúgy fontos. De ami a legfontosabb az alvó pozíció. A hason fekvést az orvosok nem javasolják. Nagy nyomás nehezedik a mellkasra és a gyomorra is, emiatt reggelre fájni fog a vállad és a nyakad.
A háton alvás az egyik legjobb pozíció, különösen ha hátproblémáid vannak. Fontos még a  megfelelő párna kiválasztása, ami enyhíti a nyakban kialakuló feszültséget.
Ezek a tippek segítenek a testi és szellemi egészség megőrzésében.