Hirdetés

Egy felmérésből kiderült, hogy az emberek csak 30% -a alszik ruha nélkül, a többiek inkább fehérneműben vagy kényelmes pizsamákban. De, hogy melyik a jobb egészségünk számára, arról még vita folyik. Egyesek szerint ez, mások szerint meg az a jobb.
Sokan azért döntenek, a ruha nélküli alvás mellett, mert kényelmesebbnek találják. Ennek az alvás típusnak vannak olyan tudományos előnyei és hátrányai is, amikről valószínűleg nem tudtál. Mi összegyűjtöttünk erről néhány fontos információt.

 

Segít a mélyebb alvásban.

A ruha nélküli alvás jó módja annak, hogy csökkentsük a bőr hőmérsékletét anélkül, hogy a hálószobánk hőmérsékletét megváltoztatnánk. Ha meztelenül alszol az segít a mélyebb alvásban. A pizsamák viszont korlátozzák a mozgásszabadságot.

Segíthet a fogyásban.

Megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással az alvás segíthet egy kevés súlytól megszabadulni. Az alacsony hőmérsékleten való alvás, fokozza az anyagcserét és megakadályozza a cukorbetegség fejlődését. Ha éjszaka kimelegszünk a stressz hormon szint magas lesz és ez súlygyarapodáshoz vezethet, ami fokozza a szorongást.

Védi a bőrt.

A meztelenül alvás csökkenti azoknak a bőrbetegségek kockázatát, amelyeket az atléta vagy pizsamanadrág okozhat. Az alacsony hőmérsékleten történő alvás, megvédi sejtjeinket és öregedésgátló hatása van. Az alvási hormon felelős a sejtek degenerációjának megakadályozásáért.

Segíti megvédeni a haj szépségét.

A izzadás súlyosan károsíthatja a hajat. A száraz verejték sok sót hagy maga után, ami irritálja a fejbőrt, ami jobban roncsolja a hajat. A hűvösebb hőmérsékleten történő alvás lehetővé teszi, hogy ne izzadjunk és gyönyörű, erős hajunk legyen.

Волосы (@sidorovaanastasiya) által megosztott bejegyzés,

Megvédi a reproduktív szerveket.

A női nemi szervek jó melegágyként funkcionálnak a gombák és a baktériumok  kialakulásához. A meztelen alvás segít szárazon tartani ezt a területet. A férfiak számára a szoros alsónadrág hatással lehet az örökítőanyag minőségére és a nemi szerv egészségre.  A kockázat elkerülése érdekében vedd le az alsót mielőtt aludni mész.

Kiépül a bizalom.

A meztelen alvás segít abban, hogy magabiztosabb legyél. Amikor meztelen testeddel összhangban vagy, akkor bizalommal viseled a ruháidat.

Javítja az éjszakai életet.

Azok az emberek, akik meztelenül alszanak boldogabbak a kapcsolatban, mint azok akik pizsamában alszanak. Ez a bőr-bőrrel való érintkezéssel magyarázható, ami nagy mennyiségű oxitocint termel. Így sokkal nyugodtabbnak érezheted magad.

Alvajárás.

Az emberek 3%-a alvajáró, ezért óvatosnak kell lenned a ruha nélküli alvással. Volt már olyanra példa, hogy ilyen embereket csíptek el az utcán.

Bőrirritáció.

Ha allergiád van vagy érzékeny a bőröd a pizsama nélküli alvás nem lesz jó számodra. Itt  a pizsama biztosítja a szükséges védelmet az irritáló anyagokkal szembe.

Megfázás.

A meztelen alvás problémát jelenthet azok számára, akik hűvösebb vidéken élnek, mert nincs megfelelő fűtés. A hőmérséklet éjszaka leesik, ezért fontos, hogy ne legyél hidegben, ezzel is elkerülheted, hogy reggelre beteg legyél.

Szomorúságot érzel.

Ha kellemetlenül érzed magad mikor meztelenül alszol, vagy félsz, hogy a gyerekeid, szobatársaid belépnek a hálószobádba, akkor nem tudsz jól aludni. Nem kell aggódni csak vegyél fel egy pizsamát. A jó éjszakai alvás létfontosságú az egészség és a jólét szempontjából!