Hirdetés

Tíz év telt el azóta, hogy a Lost című sorozatnak vége lett az amerikai ABC csatornán. A Lost – Eltűntek sorozatnak hatalmas rajongótábora van, illetve számos szakmai elismerést is magáénak tudhat. Nyert Emmy- és Golden Globe-díjat is. A széria 2004-ben kezdődött és 2010-ben ért véget. A sztori szerint egy repülőgép-szerencsétlenség 48 túlélője egy trópusi szigeten küzd az életben maradásért. A túlélők között vannak barátok, ismerősök és ellenségek is, de csak együtt képesek felvenni a harcot a sziget fenyegetéseivel. Rendkívül izgalmas és misztikus kaland, mely minden egyes szereplőnek bemutatja a karakterét, történetét, jellemét és motivációját. Vannak, akik pozitív és vannak, akik negatív jellemfejlődésen mennek keresztül az évadok során. A sorozat mélyen elemzi a szereplőket és különös hangsúlyt fektet az egyének lelki hátterének bemutatására.

Kezdetben a sorozat még a “Senkiföldje” címet viselte, azonban a producerek a kezdeti forgatókönyvet olvasva úgy gondolták, hogy ez nem fog működni. A Star Trek és Star Wars filmek rendezője, J. J. Abrams alkotója kapta feladatául, hogy írja újra az egészet. Kezdetben nem tetszett neki az ötlet, de végül egész jól belemerült.

A sorozat 6 év után ért véget. A szereplői közül sokan azóta is aktívan szerepelnek a tévében. Gondoltuk hozunk nektek egy válogatást, hogy kivel mi történt az elmúlt 10 évben.

Jorge Garcia, mint Hugo “Hurley” Reyes.
Amerikai színész-komikus. Azóta stand up humoristaként dolgozik, de pár másik sorozatban is találkozhattunk vele. Szerepelt az “Így jártam anyátokkal” az “Egyszer volt, hol nem volt” sorozatokban.

Evangeline Lilly – Kate Austin
Egyértelműen ez a szerep tette őt ismerté és ez nyitotta meg számára Hollywood kapuit is. A sorozat alatt a legfőbb problémája egy amerikai vízum megszerzése volt. A sorozat készítőinek kellett meggyőznie a hatóságokat, hogy létfontosságú a jelenléte. A hölgy ugyanis kanadai állampolgár volt ekkoriban még. Később beválasztották a legjobb “új színésznők” közé. Nyolcadik lett az FHM “világ 100 legjobb nője” listáján 2006-ban. Szerepelt a Hobbit trológiában, ahol Tauriel-t játszotta, és láthattuk Darázsként a Marvel Hangya és Darázs filmjében.

Josh Holloway mint James “Sawyer” Ford
Utálta a hosszú haját a sorozatban. Játszott a Kolónia sorozatban és a Mission: Impossible 4 – Fantom protokoll filmben. Jelenleg a Yellowstone szériában láthatjuk.

Daniel Dae Kim – Jin Soo Kwon
Több filmben is szerepelt. Közülük a legtöbb még a Lost sorozattal párhuzamosan forgott. Ilyenek a The Cave, Ütközések, Pókember 2, Doktor Murphy részek, valamint a Hawaii 5-0.

Emilie de Ravin – Claire Littleton
Ravin már főállású anya és ezzel a filmkarrierje sem pörög annyira. Láthattuk az Egyszer volt, hol nem volt sorozatban, mint Belle. Az Emlékezz rám és a Sziklák szeme filmekben.

Michael Emerson – Ben Linus
Michael folytatta a televíziós karrierjét. A célszemély és a Zöld íjász sorozatokban láthattuk.

Yunjin Kim, mint Sun Hwa Kwon
Ő is folytatta a karrierjét. Játszott sorozatokban és filmekben is. Ezek közül nem sok jutott el Magyarországra. Talán a Zűrös viszonyok, melyet ismerhetünk.

Terry O’Quinn mint John Locke
Fontos szereplője a Hawaii Five-o sorozatnak, amelyben Joe White parancsnokot alakítja. Az Eltűntekkel számos díjat nyert, de azóta nem különösebben játszott filmekben.

Navin Andrews Sayid Jarrah szerepében
Láthattuk a Terrorbolygó, a tízparancsolat és a Másik én sorozatokban. 2013-ban a Dianában is szerepelt, mint Hasnet Khan.

Matthew Fox, mint Dr. Jack Shepard
Matthew Fox szerepelt a Z világháborúban, az Extinction és a Bone Tomahawk filmekben.

Néztétek a sorozatot? Ki volt a kedvencetek? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!