Hirdetés

A mai világban a plasztikai műtéteket már olyan természetesnek veszik, mint a levegővételt. Ennek az az oka, hogy egyre többen és többen fekszenek kés alá, hogy javítsanak valamit magukon, például arcukon, testükön. A műtétek hátterében olyan lelki eredetű gondok állhatnak, mint az önbizalomhiány, testképzavar, melynek következtében az illető úgy érzi nem elég szép és és tökéletes. Viszont nemcsak nők, hanem férfiak is bevállalják a különböző eljárásokat, amivel fiatalíthatnak megjelenésükön, vagy épp átszabathatják tökéletlen formáikat. Pontosan ennek köszönhetően néznek ki az emberek majdhogynem ugyanúgy. Elég csak ránézni például a Kardashian/Jenner lányokra, akik annak ellenére, hogy féltestvérek mégis majdnem teljesen ugyanolyanra műttették arcukat. Szinte nem is lehet különbséget tenni közöttük, holott régen nem is hasonlítottak ennyire egymásra. Persze van az a pont, ami után már nem vállalnak több műtétet, viszont vannak a plasztika megszállottak, akiken gyakorlatilag minden mű. Ilyen például Cher, Amanda Lepore, Tara Reid, Dolly Parton és Donatella Versace is.

Utóbbi, azaz Donatella a Föld egyik leghíresebbnek számító divattervezője, aki 1955. május 2-án született az olaszországi Reggio di Calabria városában. Összesen négyen voltak testvérek, s ő volt a legfiatalabb a családban. Alapjáraton is egy vállalkozói családból jött, akiknek mindene volt a ruhakészítés és a kereskedelem, ugyanis apja eladóként dolgozott, anyja pedig ruhakészítő volt. Később bátyja is beállt a sorba, mivel ő divattervező lett.

Ő volt az, aki megalapította minden idők egyik legnagyobb divatházát a Versace-t. Donatella mindössze 15 éves volt, mikor követte fivérét és csatlakozott a céghez. A 70-es években minden héten ingázott Firenze és Milano között, hogy folyamatosan lépést tudjon tartani testvérével. A 80-as években az ő általa alkotott ruhák egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a hölgyek körében. Valószínű ennek az volt az oka, hogy rendkívül drámai és színpadias megjelenést biztosítottak.

Testvére hamar rájött, hogy Donatellának van tehetsége a divat világban, ezért úgy döntött meglepi és piacra dobja első parfümjét. Igazi múzsa volt a Versace házban. A 90-es években luxusháború tört ki Versace és Armani között, s ő volt az, aki elhozta a márka vonzerejét jellemző louche csillogást.

1997-ben viszont szörnyű tragédia történt a Versace családban, ugyanis Gianni életét kiontották a Versace kastélynál. A nagy nyilvánosságot elkövető bűncselekmények és embervadászatok következtében a Versace család nagy része, beleértve Donatellát is, átmenetileg a Karib-tenger egy eldugott magán üdülőhelyébe költözött.

A céget testvére halála után Donatella vette át. Nagyon sajnálta, hogy bátyja elhunyt, de úgy gondolta, ő jobban fogja tudni üzemeltetni a céget. Ez bizony így is lett mivel ruháit rengeteg nagysikerű és közismert modell és színész viselte. Egyik leghíresebb ruháját Jennifer Lopez viselte. A ruha a „Jungle Dress” nevet viselte. Jennifernek annyira tetszett a ruha, hogy évekkel később újra felvette egy rendezvényre.

Nem is olyan régen viselhetett egy saját maga által tervezett ruhát egy rangos rendezvényen.

Díjak, amiket élete során nyert:

2008-ban FGI Szupersztár-díj-at nyert. 2010-ben az év nője díjat nyerte el a Glamour által, majd 2012-ben illetve 2016-ban az év divattervezője címet is elnyerte. 2017-ben az Év Divat Ikonja nyertese lett, 2018-ban pedig első nő, akit az év tervezőjeként jelöltek meg az Egyesült Királyságban és Kínában megrendezett GQ Men of the Year Awards-on. Ugyanebben az évben a Fashion Icon díj a GQ Awards díjat is megnyerte.

Így néz ki napjainkban a leghíresebb divattervező nő.

Annak ellenére, hogy óriási sikereket ért el eddigi élete során, valahogy mégsem érezte magát tökéletesnek és szépnek ezért rendszeresen feküdt kés alá, ami már olyan szinten elfajult, hogy felismerhetetlenné vált. Arca teljesen eldeformálódott és ma már csak árnyéka egykori önmagának.

Plasztika előtt vs. után.

Valószínű bőre nem fogja sokáig bírni a folyamatos “fiatalítást” szóval egy idő után végleg fel kell hagynia a műtétekkel, ha továbbra is élni akar.

Szerintetek megérte az a sok plasztikai műtét?