Hirdetés

Egy fiatal nő elárulta , hogyan törte el az arcának szinte minden csontját, és veszítette el a homlokát egy 120 km / h sebességű ütközés során.

Grainne Kealy térde az arcába vágódott 120 km / h sebességnél, amikor barátja dzsipje falnak ütközött, és a légzsák felfújódott.

Az írországi Laois -ból származó Grainne két évig homlok élt homlok nélkül, miután az orvosoknak el kellett távolítaniuk szinte az egészet a baleset utóhatásakét.

Gráinne mindössze csak 22 éves volt, amikor szörnyű baleset érte őt és barátját 2006 december 26-án .

A barátommal karácsonyi bevásárolásra indultunk. A műszerfalon pihentettem a lábam. Gondoltam , úgy jóval kényelmesebb lesz . Emlékszem, pont akkor vettem egy új UGG csizmát , még gondoltam is rá , hogy milyen jó , hiszen így nem fogom összekoszolni a műszerfalat. ” . kezdte a történetét a Kealy.

” Jó nagy butaság ha belegondolsz.” – tette hozzá.

” Ahogy ezt csináltam , észre se vettem , de a lábam pont a légzsák fölé került.”

Az autó amivel utaztak hirtelen megcsúszott és egy falnak ütközött. A csapódás következtében kinyíltak a légzsákok, ami végül a legnagyobb gondot okozta.

Az ütközés során a légzsák felrobbant, és Gráinne testhelyzete miatt a lábai az arcába csapódtak.

“Amikor a dzsip a falnak ütközött, az összes légzsák ugyanúgy felfújódott, de mivel a lábam az enyém tetején volt, az eltolta a lábamat , a térdeimet pedig egyenesen az arcomba lökte.”

Ez azt jelentette , hogy térdei 120 km/órával csapódtak az arcába.

Amikor Gráinne a kórházban felébredt, kiderült, hogy az arcának minden csontja eltört, és két fogát is elvesztette. A térde szó szerint összezúzta a homlokát , és az agyából a folyadék is szivárgott , ami miatt azonnali idegsebészi beavatkozásra volt szükség.

„Azt mondták, hogy összetörtem az arcomat, és alapvetően ki kell vágniuk az egészet, majd újra össze kell rakni.”

Annak ellenére, hogy az első műtét sikeres volt, Grainne egy év múlva ismét kórházba került, további szövődmények miatt.

Néhány hónappal a baleset után kiderült, hogy a fiatal nő csont fertőzésében szenved és az orvosoknak el kellett távolítaniuk a homlokának elülső csontját. E csont nélkül minden fejet ért ütés végtelenül veszélyes volt számára.

” Akkor azt gondoltam, hogy elég csak becsatolnom a biztonsági övet. A barátom óvatosan vezetett, soha nem gondoltam volna, hogy bármi is történik. ” mondta Kealy .

Grainne, akinek az Acquired Brain Injury Ireland segíti a gyógyulását, de alány eismerte: „Még mindig nem szeretek tükörbe nézni, és nem szeretem az arcomat.”

  • ” Azt hittem, valaki más vagyok , úgy ugrottam el a tükörképen elől mintha valaki állna mögöttem , azt hiszem azt az érzést soha nem fogom elfelejteni ” – mondta.

Az idő alatt amíg nem volt homloka szinte nem is hagyta el házat. Érezte magán a kiváncsi tekintetéket és furcsa pillantásokat , amelyek ő és a családja is nehezen viselt.

Rengeteg kalapot viselt.

” A kalapom volt mindig a biztonsági hálóm . Még mindig hordok egy kalapot a kézitáskámban és még mindig gyakran lehajtom a fejem , ha nyilvános helyen sétálok. “

A fiatal nő arcát és koponyáját a sebészeknek két évvel az első műtét után sikerült rekonstruálniuk.

Azonban a beleset során szerzett kisebb agyi sérülésből már sosem épült fel százszázalékosan.

A nő úgy döntött megosztja történetét a Facebook-on , hogy minél több emberhez eljusson a története , és soha többé senkinek ne kelljen átélnie azt amit neki.

” Szerettem volna , hogy legyen valami haszna is annak a sok fájdalomnak , amit nekem át kellett élnem. “

” A gondolatot is gyűlölőm , hogy valakinek át kelljen élni ugyanezt. A családon a poklokat élte át. ” – nyilatkozta Grainne.