Hirdetés

Az ifjú Anakin Skywalkert alakító színészt évek óta pszichiátrián kezelik.

A Hull a pelyhes és a Baljós árnyak által ismertté vált Jake Lloyd évek óta pszichiátriai kezelésre szorul, de a családja szerint javul az állapota.


A színész csemete karrierje korán beindulni látszott már alig 7 évesen főszerepet az akkorra már világhírű Arnold Schwarzenegger oldalán.

Jake Lloyd-ot arcát már az egész világ ismerte és irigyelte , amikor felajánlották neki a visszautasíthatatlan szerepet a ma már kultikus Star Wars Baljós Árnyak című mozijában.

A filmet 1999-ben forgatták , az ifjú Anakin szerepét pedig az akkor 10 éves Jake alakíthatta a kpernyőkön.

Miután a film hatalmas sikert aratott, a kis Jake előtt nyitva álltak a kapuk egy fényes és sikeres karrier lehetőséségre.

Az élet azonban közbe szólt, és a filmhez hasonlóan “gonosz erők” az Anakint alakító kisfiút is a hatalmukba kerítették.

Az ismeretségnek azonban árnyoldalai is akadtak, a színészt a rengeteg támadás érte , ezért 2001-ben úgy döntött végleg visszavonul a színészettől.

Az elmúlt években már csak botrányai kapcsán került neve a híradásokba.

Legutóbbi alkalommal azzal hívta fel magára a nyilvánosság figyelmét , hogy jogosítvány nélkül próbált meg meglépni a rendőrség elől , majd végül gyorshajtásért és felelőtlen vezetésért letartóztatták.

Az eset után kiderült, hogy Lloyd régóta skizofréniával küzd és a börtönből egyenesen egy pszichiátriai intézménybe szállították át, ahol megkezdték a kezelését.

Jake anyja szerint a fiával 19 éves kora óta vannak egyre súlyosbodó problémák, régóta kellett már gyógyszereket is szednie.

Ennek más lassan négy éve, a színész állapotáról azóta nem volt hallható.

A csendet most családjának nyilatkozata törte meg:

“Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves szavakat, a támogatást és a jó szándékot. Jake-et orvosai paranoid skizofréniával diagnosztizálták, amihez sajnálatos módon egy anozognózia nevű tünet is társul, ami miatt nem ismeri fel annak tényét, hogy betegségben szenved. Ez csak fokozza a megpróbáltatásokat, amikkel szembe kell néznie, ami még nehezebb számára, mióta elvesztette húgát Madisont. “

A színész mindössze 26 éves húga 2018-ben veszítette életét álmában , ami megrázta az egész családot , küllősképpen bátyját , aki már addigra is kezelés alatt állt.

A család nyilatkozatának második felében igyekeztek megnyugtatni és tájékoztatni a közvéleményt, affelől , hogy a színész a gyógyulás útjára lépett.

“( Jake ) Közelebb költözött a családjához, mi pedig keményen dolgozunk azon, hogy segítsük őt a gyógyulásban. Legbelül Ő még mindig egy kedves és odaadó személy, és bízunk benne, hogy egyszer még visszatalált ahhoz a vicces és szórakoztató önmagához is, aki egykor volt. Jake folyamatosan dolgozik és halad előre a teljes gyógyulás felé, hála annak a rengeteg szeretetnek és támogatásnak, amit tőletek kap.”

Bízunk benne, hogy sikerül túljutnia a mélyponton, és legyőznie démonait. Drukkolunk neki !