Hirdetés

Nem mindennapi története van annak a nőnek, aki úgy döntött, hogy feleségül veszi magát, miután a nagy nap előtt szakított a barátjával.

Meg Taylor Morrison (35), amerikai életmód tanácsadó és hivatásos táncos élete egészen tavaly nyárig mesébe illő volt. Boldog párkapcsolatban élt, sikeres volt a munkájában és az novemberi esküvőjére készült.
A nő világa azonban egy bizonyos júniusi estén összetört, hiszen párja szakított vele.

A nő teljesen kétségbeesett, fájdalmában már az esküvő lemondásán gondolkodott, mikor is meglátott az interneten egy cikket, melyben olyan nők és férfiak szerepeltek, akik pár hiányában önmagukkal léptek frigyre.
Az egyszemélyes házasságkötési szertartás hírét meghallva ötlött fel benne, hogy miért is ne vehetné önmagát feleségül, megjutalmazva önmagát az elmúlt időszak viszontagságaiért.

A legtöbb leendő menyasszonyhoz hasonlóan Meg is hosszú időn keresztül, alaposan tervezte különleges napját, egyedi megrendelésre készült esküvői tortát rendelt, kiválasztotta a tökéletes ruhát, és meglepte magát egy csillogó gyémántgyűrűvel is.

Bár a nő eleinte aggódott, hogy döntése nárcisztikusnak és önzőnek tűnhet majd barátai és családja számára, nem adta fel a célt, amit kitűzött maga elé.
Bár édesanyja eleinte nem fogadta túl jó szájízzel döntését, később megbékélt lánya akaratával, Meg barátai pedig az első pillanattól támogatták a nő furcsa döntését.

Magán az ünnepségen Meg tíz legközelebbi barátja és a családja vett részt a coloradói Boulderben, ahol minden részlet egy igazi ‘kétszemélyes’ esküvőre emlékeztetett.
A helyszín alkalomhoz illően volt dekorálva, jelen volt egy szertartásvezető, és még esküvői torta is felszolgálásra került.

Meg a megszokotthoz hűen végigvonult a násznép előtt, az oltár elé állt, felolvasta az általa írt fogadalmat, elfogadta saját jegygyűrűjét, és megcsókolta magát a tükörben.

A ceremónia után a vendégekkel buborékokat fújtak és pezsgőt ittak, thai ételeket falatoztak és önfeledten táncoltak.

A gyönyörű esküvői torta is felvágásra került, melyből mindenki jóízűen falatozott az ünneplés további folytatása előtt.

A nem mindennapi esküvő legfőbb résztvevője így emlékezik vissza a rendhagyó napra:

“Önszeretetből akartam feleségül venni magam, de azért eleinte ideges voltam, hogy mit szólnak majd hozzá a szeretteim. De mind a barátaim, mind a családom nagyszerűen és tiszteletteljesen fogadta a döntésem!” – mondta Meg.

“Az egésszel az volt a célom, hogy túllépjek azon, hogy más emberek mit gondolnak rólam, vagy hogy mások tetszését elnyerjem. Magammal akartam foglalkozni és a saját vágyaimmal, boldogságommal!” – mesélte őszintén a nő.

“Az esküvő napjára elkészítettem a hajam, rendeltem egy gyönyörű tortát, megvettem álmaim ruháját és az áhított jegygyűrűt. Mindez összességében körülbelül ezer fontba (~400.000 forint) került.” – emlékszik vissza az újdonsült ‘feleség’.

Meg bárkinek ajánlaná az önmagával kötött házasságot, azt mondja, hogy tévhit az, hogy önimádónak kell ahhoz lenni, hogy ezt valaki megtegye. Szerinte az egész arról szól, hogy valaki elfogadja és értékeli magát, és az ilyen értékekhez való hűségére esküszik fel.

Neked mi a véleményed arról, ha valaki önmagával házasodik?
Írd meg nekünk kommentbe!