Hirdetés

Egy floridai férfi, aki még gyermekként 98 százalékos égési sérüléseket szenvedett egy szörnyű balesetben, és mindössze 1 százalék esélyt kapott a túlélésre, az esélyek ellenére mégis túlélte és története örömteli fordulatot volt.

Bár a fiatal férfi kénytelen volt viselni a zaklatásokat, a magányt és az öngyilkosság gondolatát, végül megerősödve családja szeretete és a mindennapos ima segítségével átvészelte a nehéz időszakokat.

Fotó: Chris Tomlinson

Ma két gyermek szerető édesapja, és háláját fejezi ki Istennek mindenért, ami az életében történt.

A 37 éves Chris Tomlinson Floridában született. Amikor mindössze két hónappal a második születésnapja előtt megégett egy véletlen gázrobbanásban a saját kertjében.

Chris részletesen beszámolt az esetről : “Édesanyám figyelt engem. A másodperc töredékére megfordult, és amikor visszafordult, már nem voltam ott. Elkóboroltam a háztartási helyiségbe, ahol a kerti szerszámokat és hasonlókat tartottuk. Ott volt egy benzines kanna.”

A kíváncsi kisgyerek ekkor lehúzta a benzines kannát. Az leöntötte őt, és füstöt eresztett. Amikor a szobában lévő melegvíz-bojler bekapcsolódott, a gyújtóláng begyújtotta a gőzöket és a benzint, és Chris lángokba borult.

“Az anyám talált rám, és megpróbált kihúzni, de folyton kicsúsztam a kezéből” – mondta. “Végül sikerült megragadnia és kihúznia”.

Chris szomszédai, akik szemtanúi voltak a tragédiának, ami történt, hívták a 911-et, majd a kisfiút helikopterrel a Tampa General Hospitalba szállították.

Fotó: Chris Tomlinson

Chris összetört családjának az orvosok azt mondták, hogy fiúnak mindössze 1 százalék esélye van a túlélésre. Ő volt a valaha volt legfiatalabb ember, aki testének 98 százalékán “harmadfokú vagy annál súlyosabb” égési sérüléseket szenvedett. Ezt hallva a családja végtelenül megrendül és megrémült, de szorosan összegyűltek a barátaikkal, hogy imádkozzanak, kétségbeesetten várva a csodát, és remélve, hogy fiúk túléli ezt az egészet.

“Erősen támaszkodtak az Istenbe vetett hitükre” – mondta Chris.

Amikor Chris 5 éves volt, családjával Massachusettsbe költözött, ahol a fiút bostoni Shriner’s Burn Institute-ban kezelték. Állapota miatt azonban nehéz volt az élet a kisfiú számára. Chris a mai napig nem tudja pontosan, hány műtéten esett át, de azt állítja, hogy amikor 13 éves volt, édesanyja “200-nál elvesztette a fonalat”.

Fotó: Chris Tomlinson

Chris kevéssé emlékszik felépülésére a korai évekből, de azt tudja, hogy a nyári szünetek nagy részét a kórházban töltötte, és a legtöbb olyan dolgot, amit más gyerekek csináltak, ő nem tehette.

“A gyógyszerektől nagyon rosszul éreztem magam, azoktól sokkal jobban féltem, mint maguktól a műtétektől” – emlékezett vissza.

“Utáltam a kötésváltást, mert mindig ráragadt a sebeimre, és hihetetlenül fájdalmas volt, amikor a nyers húsból kihúzták és kitették a levegőre.”

Tizenévesen Chris emlékszik, hogy a játékaival játszott, próbált normális gyerek lenni, és bár voltak gonosz gyerekek, akik mondtak neki csúnya dolgokat, ez nem igazán zavarta.

Tinédzserként már nehezebb volt, a társai elutasítása és a fizikai korlátai elkezdték megviselni.

Fotó: Chris Tomlinson

“Olyan akartam lenni, mint a többi fiú, sportolni és jól kinézni” – magyarázta. “Tizenéves koromban néhányszor még az öngyilkosság gondolata is felmerült bennem, mert nem tudtam, és képtelen voltam elfogadni, ahogy kinéztem. Sokszor a kapucnis pulóverembe rejtettem az arcom, az ujjaimat a kezem és a a pulóver ujjába húztam… Túlságosan szégyelltem, hogy meglássanak.”

Még az embereket vagy a folyosókat, ahol emberek voltak, is kerülni kezdte, és nem vett részt olyan rendezvényeken, ahol tinédzserek voltak jelen.

Chris egy hittel teli otthonban nőtt fel. Miután 13 éves korában részt vett a The Wilds nevű keresztény táborban, a saját hite is megerősödött és vigaszt nyújtott neki. Bár bevallása szerint küzdött a másságával, mégis “hitt Istenben, hogy van oka annak, hogy ez megtörtént”.

Fotó: Chris Tomlinson

Chris ismét megérezte Isten kezét, amikor két lányát fogadta be: Nevaeh-t, a “Heaven”-t visszafelé írva, most 16 éves; és Trinity-t, aki most 13 éves. De az erejét ismét próbára tette, amikor 14 éve tartó felesége magára hagyta, hogy egyedül gondoskodjon a gyerekekről.

Fotó: Chris Tomlinson

“Szörnyen, elhagyatottnak, kihasználtnak” és “hihetetlenül depressziósnak” érezte magát, és úgy vélte, hogy ha másképp nézne ki, a felesége nem hagyta volna el. Félt, hogy egyedül kell felnevelnie a gyerekeit, félt, hogy nem tudja őket ellátni, sem anyagilag, sem érzelmileg.

Chris végül pénzügyi támogatást kapott, de ez nem volt sok, neki és a lányainak óvatosnak kellett lenniük azzal, hogy mire költik a pénzt, hogy az étellel kitartsanak, meg kellett elégedniük azzal a kevéssel, amijük volt.

Fotó: Chris Tomlinson

“A lányaim csodálatosak voltak, és azok is maradtak mindezek alatt” – mondta Chris. “Pontosan úgy helytálltak helyt, ahogy nekem is kellett.”

A legtöbb embernél fiatalabb korban váltak önállóvá, és segítettek Chrisnek olyan dolgokban, amelyeket fizikailag nem tudott megtenni. Segítettek neki abban is, hogy anyjuk nélkül hozzon döntéseket. Tanácsot kértek az apjuktól, és felkarolták, amikor le volt törve, sőt, még ijesztő környezettel is megbirkóztak, amikor a trió rövid ideig hajléktalan volt.

“Együtt imádkoztunk, és egymásra támaszkodtunk, hogy támogassuk egymást” – mondta Chris. “Jobban támaszkodtam és fordultam Istenhez, mint valaha… Őszintén hiszem, hogy Isten segítsége nélkül nem élnék.”

Fotó: Chris Tomlinson

Ahogy Chris megtanulta, hogyan kell két tinédzserlányt nevelni, édesanyja és nővére is segítettek neki olyan dolgokban, amikkel ő nem tudott megbirkózni. Chris aztán 2019-ben visszaköltözött Floridába.

Chris élete során hatalmas családi támogatást kapott. Azonban a külseje miatt mindig is nehezen talált fizetett munkát.

“Azt mondták, kizárt, hogy tudjak gépelni, kizárt, hogy egy kézzel tudjak dolgozni a számítógépen” – mondta. “Azt is mondták , hogy a külsőm “nem fest jó képet” a cégük számára.

Fotó: Chris Tomlinson

“Az egészségem is összefügg a munkahely hiányával; vannak napok, amikor annyira fájnak az ízületeim, hogy nem tudok sokat mozogni, és pihennem kell, és vannak napok, amikor a bal kezem begörcsöl, mert mindent azzal az egy kézzel kell csinálnom” – folytatta. “A mentális egészségem is szenved, a PTSD, a műtétek miatt, vagy éppen azért, ahogyan a múltamban néhányan bántak velem”.

Ennek ellenére azzal tartja el magát, hogy számítógép- és telefonjavításokat végez rászorulóknak.

@thechristomlinson After 36 years living with one hand, I will soon have two! #burnsurvivor #foryou #fyp #foryoupage #foryoupageofficiall #4you #foryoupageofficial #nothingisimpossible #inspirational #hope #story #truelimb #prosthetic ♬ Inspiring Emotional Piano – Metrow Ar

Az egész életen át tartó nehézségek ellenére Chris-t az inspirálta, hogy hallotta, hogyan hat a története másokra. Annyi üzenetet kapott idegenektől, akik azt írták, hogy a története reményt ad nekik, hogy az útja részévé tette, hogy másokat is bátorítson a fény megtalálására.

Chris még egy videós vallomást is megosztott a közösségi médiában, amivel több ezer emberhez jutott el.

“Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy a sötétségben még mindig van remény” – mondta.

Fotó: Chris Tomlinson

“Mindannyian különböző küzdelmeken megyünk keresztül az életünkben, de ezt arra használhatjuk, hogy megerősítsünk és segítsünk másoknak”.

Azoknak, akik saját életük nehézségeivel küzdenek, Chris azt tanácsolja: “Ne hagyd, hogy a negativitás a fejedben felemésszen téged; fogadd el a különbözőségedet! Okkal vagytok ilyenek. Magasabb hivatásotok van Istentől, hogy megmutassátok ennek a világnak, hogy a szépség nem a külső, hanem valóban a belső szépség”.”

Chris maradandó üzenete, hogy nem vagyunk egyedül.

“Isten melletted áll!” – mondta. “Támaszkodjatok rá, és Ő soha, de soha nem hagy el benneteket”.