Hirdetés

A párkapcsolatok korántsem olyan egyszerűek, mint amilyennek külső szemmel tűnnek. Azt látjuk, hogy a párok boldogok, mosolyognak, szerelmesen búgnak, de arról már kevesen tudunk, mi folyik a zárt ajtók mögött. A lányok általában véve korábban érnek, mint a fiúk, ez pedig nagy ellentéteket szülhet. Egy kapcsolatban a későn érő pasi helyett a nő hordja a nadrágot, hiszen ő az, aki pontosan tudja, mit mikor befizetni, mit és mikor kell bevásárolni, mi mennyibe kerül és persze a házimunka nagy része is rá marad.

És, akkor még nem is beszéltünk az érzelmekről, ami a legfontosabb. Mindegy, hogy egy fiú betöltötte-e a tizennyolcadik életévét vagy sem, hiszen nem ettől válik férfivá. Bár sokan szeretik azt hinni, hogy a nagykorúság egyenlő a felnőttséggel, de ez nem így van. Addig a pillanatig fiúk a fiúk, míg olyan viselkedést nem tanúsítanak, ami egy férfire jellemző. Mi jelenti a különbséget a fiú és a férfi között?

Nos, erre a kérdésre nemcsak egy válasz van, sajnos. Egy fiú folyamatosan hárít, mentegeti magát, hosszan magyarázkodik. Ebben az a legrosszabb, hogy te, mint a nő nem tudja, hogy milyen szerepet töltesz be ebben a játékban.

Ezzel szemben egy férfi mindig nyíltan beszél. Sosem ködösít, nem kérdés, hogy mit akar tőled. Nem tart attól, hogy elkötelezze magát, hiszen az igazit keresi. Azt a nőt, aki a társa lehet, majd a felesége és a gyermekei anyja. Egy fiúnak nincsenek ilyen szándékai. Nőként nem tudhatod, mi jár a fejében, mit akar és ráadásul ezért képes vagy magadat hibáztatni.

A férfi szándékai mindig teljesen egyértelműek. A fiú csak játszik, fogalma sincs, ő maga mit akar. Ő az a típus, aki azzal védekezik, hogy még nem élt, ő nem az a típus, akinek kapcsolata van. Az ő esetében nem tartoztok egymásnak és nincsenek kötelezettségeitek sem.

Egy férfi felismeri, ha találkozik a megfelelő nővel, az igazival. Mindez azért van, mert ő is ezt akarja. Téged és emiatt nem tágít, nem adja fel. Egy fiú nem, hogy nem beszél a jövőjéről, a jelenéről sincs fogalma, egyik napról a másikra él. Úgy érzi, ez a téma még ráér, túl fiatal ehhez és korainak tart egy érett, érzelmekkel teli kapcsolatot.

A férfinak tervei vannak, amikben szerepelsz, méghozzá hosszú távon. Bemutat a családjának, a barátainak, mert te vagy az, akivel lenni akar most és mindörökké. A fiú maximum megígéri, hogy megismerheted a szeretteit, a barátait, de valójában esze ágában sincs bemutatni téged nekik.

A férfi felelősséget vállal tetteiért, motivált, számon tartja a tennivalóit és meg is valósítja őket. Érzelmileg stabil, érett és akár tűzbe is menne érted. Rokoni és baráti kapcsolatait is ápolja. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy. Vagyis, kevés barátja van, de ők egytől-egyig értékes emberek.

Egy fiú csalódás esetén dühöng, hisztis, csapkod és mindenki más hibás, csak ő nem. A férfi higgadtan kommunikál, összeszedett, kellő önuralommal rendelkezik. Nem ordít, hanem igyekszik megtalálni a megoldást a felmerült problémára.

A férfi nem titkol el téged, hanem büszkén felvállal, mindenki előtt. A fiú feszegeti a határait, nem tesz annál többet a kapcsolatért, mint amennyit muszáj. A fiú többször bánt meg, mint amennyit kibírsz. A férfi segít kilépni a komfortzónádból, támogat téged és szeretné, ha a lehető legtöbbet kihoznád magadból.

A férfit nemcsak a jelened, hanem a múltad és a jövőd is ugyanúgy érdekli. Szeretné, ha olyan ember lennél, amilyen te szeretnél lenni, nem olyan, amilyennek ő akar látni. A férfi figyel rád és nemcsak úgy csinál. Nem kell küzdened ezért a figyelemért, mert ezt ő is akarja. A fiú közelében sincs ennek és nem is lesz soha, hiszen még korántsem nőtt fel.

Persze felteheted a kérdést, hogy meddig kell várni egy igazi férfira? Igen, jogos a kérdés, de bármeddig is kell várni, megéri. Legyél harminc, negyven vagy akár ötven éves egy fiú soha nem adhatja meg neked azt, amire vágysz. Egyszerűen képtelen rá. A férfi azonban az, akit valóban neked szánt a sors, aki boldoggá tesz téged és aki mellett teljesnek érezheted magad.