Régen a modellügynökségek csak és kizárólag olyan modelleket alkalmaztak, akik elérték a 180 centis magasságot és olyan vékonyak voltak, mint a nádszál. Természetesen mivel minden lány modell akart lenni, de nagyon szigorúk voltak a kritériumok, ezért éheztetni kezdték magukat, hogy ugyanolyan karcsúak lehessenek, mint a leghíresebb szupermodellek. Mivel ezáltal sok lány megbetegedett, sőt életét is vesztette az anorexia és bulimia miatt, ezért hamar globális problémává nőtte ki magát. Annak érdekében, hogy az ügynökségek megtartsák a lányokat, lazítottak egy kicsit a szabályaikon.

Ma már szemlátomást lazábbak ezek a feltételek, hiszen nem csak fiatal magas lányok lehetnek modellek, hanem szinte bárki. Nem egy nem két olyan modell van, aki például valamilyen bőrproblémával van megáldva.

Ma már nem csak fehér, hanem színes bőrű csajok is lehetnek manökenek, sőt mi több nem kell elérni a 180 centis vagy afölötti magasságot, mert akadnak törpenagyságú lányok is.

A legérdekesebb, hogy az ügynökségek kitaláltak egy újdonságot, miszerint idősebb embereket is alkalmaznak ilyen munkákra. Igaz nem fognak úgy végigvonulni a kifutón, mint a legtöbb topmodell, de kiveszik a részüket a fotózásokon.

Például az Oldushka nevű vállalat csak olyan embereknek ad munkát, akik 45 vagy annál idősebbek.

Eddigi legidősebb modelljük 85 éves volt, aki hatalmas népszerűségnek örvendett.

A cég úgy gondolja, hogy az idősebbek között is vannak olyanok, akik megérdemlik, hogy ezt a munkát folytassák. Minden ráncuk és ősz hajszáluk a bölcsességet valamint a tapasztalatot szimbolizálja. Nem szabad csak azért elfordulni tőlük, mert nem sima és feszes a bőrük.

Ezeket a modelleket meg lehet találni az interneten, ám a legtöbb fent van Instagramon is, ahol több száz, sőt ezer követőjük van. Ezek az emberek bizonyítják, hogy nem szabad szégyellni magunkat csak azért mert megöregedtünk.

A vállalatot egy bizonyos Igor Gavar nevű fotográfus inspirálta arra, hogy idős embereket alkalmazzanak. Igornak rengeteg projektje volt, ahol csak és kizárólag szépkorú személyekről készített fotósorozatot.

Gavar úgy fogalmazott eme illetőkről, hogy “Az idős az új fiatal.” Ő látta bennük a fantáziát és a lehetőséget és milyen jól tette.

A legtöbb modell közel 60 esztendős, a legfiatalabb egy 45 éves férfi, akit Sergey-nek hívnak. Annak ellenére, hogy nem sokkal lépte át a negyedik X-et külseje mégis úgy néz ki, mintha már 60 éves lenne. Pontosan emiatt esett rá a választása Igornak.

A cikkben szereplő modellek nagyon népszerűek Oroszországban, sőt folyamatosan kereskedelmi reklámkampányokon dolgoznak. Ezen kívül rendszeresen hívják őket fotózásokra is.

Végre valahára az idősebb generáció is megtapasztalhatja a divatiparban rejlő lehetőségeket. Mi bízunk benne, hogy Oroszországon kívül is megtalálják a számításaikat és ugyanolyan hírnévre tesznek szert, mint a hideg országban.

Ezekben a hölgyekben mind a mai napig van valami elbűvölő, aminek köszönhetően rengeteg úriember szeretné felvenni velük a kapcsolatot. Például ezen a képen Tatyana Nekludova látható, aki egy 61 éves sugárzó külsejű asszony.

Majdnem 12 ezer felhasználó követi mindennapjait a közösségi oldalakon. Nem is csoda, hiszen ilyen és ehhez hasonló képek láthatók az Instagramján.

Ő Irina Belishiva egy nagyon népszerű modell Oroszországban, akinek nagyon egyedi és különleges megjelenése van. Az összes modell közül ő a legvagányabb, aki néha úgy néz ki, mint egy igazi Rocker nagyi.

Minden merész és vagány fotózásban benne van, ami egyébként tökéletesen illik stílusához.

Képtelenek lennénk megmondani melyik a legszebb és legvonzóbb közülük, hiszen mindegyikükből csak úgy árad a bölcsesség a tapasztalat és a jóság.

Nagyon jó ötlet volt ez a projekt, hiszen így a szépkorú emberek is megmutathatták a világnak, hogy érdemesek erre a hivatásra.

Reméljük, az Oldushka nevű cég lehetőséget biztosít további embereknek is, akik betöltötték a hatodik, hetedik vagy nyolcadik X-et.

Nektek mi a véleményetek erről a projektről? Jó ötlet volt?