Hirdetés

A mai világban nagyon fontos, hogy az embernek legyenek tartalékai és a szükség órájában tudjon mihez nyúlni. Viszont ezt nagyon sokan nem csinálják, mert inkább elköltik olyanra a jövedelmük nagy részét, amire nincs is szükségük. Ha valaki hosszútávon kis összegekben takarít meg, sokkal nagyobb célokat is elérhet az életben. Amennyiben nem dohányzol, nem iszol, viszonylag elég jó jövedelemmel rendelkezel, nem kell sok albérletet fizetni, akkor heti szinten 5-8 ezer forint körül érdemes lenne félretenni, hogy a távolinak látszó célok közelebb kerüljenek. A mostani cikkünkben egy táblázat formájában is bemutatjuk mi történik akkor, ha napi szinten 7600 forintot teszel félre. (Nyilván lehet kevesebb pénzt is eltenni, például háromezret) Ez a módszer segít az önmegtartóztatásban, segít leszokni a vásárlás mániáról és nem utolsó sorban biztonságban érzed magad, mert tudod, ha hirtelen kellene egy nagyobb összeget kiadnod a kezedből, akkor tudsz mihez nyúlni.

Ehhez a trükkhöz csak meg kell tanulni a pénzmegtakarítás lényegét, értelmét és főbb szempontjait. Tényleg megismételjük, ha nincs lehetőséged 7600 forintot heti szinten félretenni, mert a fizetésedből nem telik rá, akkor kisebb összegeket is megtakaríthatsz, a lényeg, hogy kezdd el!

Ezután készíts egy tervet, hogy mit szeretnél elérni és megvalósítani a megtakarított pénzből. Egy új laptopot, kisebb felújítást, ruhatár cserét… stb. Bármi lehet csak képzeld el, mire vágysz a legjobban és kb, azt mikorra fogod tudni megvalósítani.

A táblázatunkat 52 hétre bontottuk le, és ha lehetőséged van 7600 forintot félretenni, akkor az 52. hétre 395.200,- forint boldog birtokosa lehetsz. Gondolj bele, hogy vannak olyan emberek, akiknek csak nagyon ritkán van szerencséje ennyi pénzt egyszerre látni.

Ha az 52 hét letelte után úgy érzed, hogy a célod eléréséhez még több pénzre van szükséged, akkor folytasd addig annak elrakását, míg össze nem gyűlik a pénz arra a bizonyos hőn áhított álomra. Ha pedig kamatoztatni szeretnéd, akkor a bank biztos remek ajánlatokat tud adni, ami kedvező lesz számodra.

Mit gondolsz képes leszel félretenni és megállni, hogy ne költsd el a pénzed felesleges dolgokra? A szüleid beszéltek neked valaha a pénzmegtakarítás fontosságáról? Ha nem, akkor most ideje elgondolkodnod azon miket érhetsz el pusztán a kitartásoddal és az akaratoddal.