Hirdetés

Egy feleség, aki a férje halála után hat hónappal jött rá, hogy terhes.

A 40 éves Sarah Shellenberger férje biológia tanár volt, de sajnos meghalt szívinfarktusban. Scott nem sokkal a halála előtt leadta a spermáját egy termékenységi klinikára. Sarah meg volt győződve róla, hogy Scott azt szeretné, hogy világra hozza a közös gyermeküket. Scott halála után hat hónappal sikerült is a beültetés és teherbe esett.

Sarah azt mondta, hogy: “Nem volt más lehetőség a számomra. Ő a mi gyerekünk. Meg kellett próbálnom teherbe esni és megszülni szerelmünk gyümölcsét. Még akkor is, ha Scott már nem lehet velünk.”

Sarah és Scott közös egyetemet tanultak majd 2017-ben a Facebookon keresztül ismerkedtek meg.

“Mindketten nagyon szerettünk volna gyerekeket. Legalább hármat. Nagyon izgatottak voltunk, amikor a közös családot tervezgettük. Ez volt a legnagyobb álmunk. Scott apa akart lenni.”

Sajnos természetes úton nem tudtak gyermeket nemzeni. Sarah nem fogant meg, így a szülővé válás egyetlen esélye a beültetés lett. Sajnos az államokban a beültetés borzasztó drága és nem engedheti meg magának akárki. Klinikáról klinikára jártak. Egy alkalommal Scott nem tudta elkísérni Sarah-t az útra, mert dolgoznia kellett. Sarah aznap egy szörnyű telefonhívást kapott. Scott szívinfarktust kapott tanítás közben.

Scott azonnal az intenzív osztályra került, de már soha többé nem tért magához. Sarah, először nem hitt a fülének. Scott egészséges volt és fiatal. Mire Sarah beért a kórházba, Scott már agyhalott volt és csak a gépek tartották életben.

“Nem hittem el. Nincsenek szavak egy ilyen érzés leírására. Úgy döntöttem, hogy a szerveit felajánlom donorként, így kitöltöttem minden létező papírt ezzel kapcsolatban.” Scott mája és veséje három ember életét mentette meg.

A temetése után egy héttel Sarah jelentkezett az embrió-beültetésre. Egyetlen életképes embrió maradt, így egy esélyük volt. Szerencsére megfogant, így augusztusban, fél évvel Scott halála után Sarah már terhes volt. A baba (Hayes) végül május 3-án született. Az anyja szerint nagyon hasonlít az apjára. Már most lehet látni az arcán bizonyos vonásokat, melyek egyértelműen tőle származnak.

“Keserédes ez az egész. Ezt mind együtt szerettük volna megtapasztalni és átélni. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet most itt. Nem tarthatja a gyermekét a kezében, és nem ölelheti a feleségét.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!