Hirdetés

Sokszor mondják, hogy lefekvés előtt mindig, jó alaposan mossuk le sminkünket. Sajnálatos módon nem minden nő követi ezt a tanácsot, ami súlyos szemfertőzéshez is vezethet, ha nem vigyázunk. Pontosan így járt egy 50 éves Sydney lakosú hölgy is, aki saját bőrén tapasztalta meg a következményeket.

25 évig nem törődött azzal, hogy sminkeltávolítóval mossa le a sminkjét.

Theresa Lynch, egy 50 éves nő, aki 25 éve nem mosta le rendesen a szemfestékét. Ez a gondatlanság nagyon súlyos következményekhez vezetett. Eleinte azt hitte, hogy a szemhéja alatt homok van. Néhány év múlva már sokkal kényelmetlenebbé vált az érzés. Jelentősen romlott is a látása. A nő úgy döntött, hogy ellátogat egy szakorvoshoz. Amikor az orvos megvizsgálta, hihetetlen dolgot fedezett fel.

A szemhéja alatt, évről évre felhalmozódott a halott sejttörmelék és kalcium, így fekete foltok keletkeztek a kötőhártya felületén. Theresa látása napról napra rosszabbodott. Theresa és a szemésze, Dana Robaei úgy döntött, hogy megosztja ezt a történetet az internet felhasználóival, hogy emlékeztesse a nőket, mennyire fontos a megfelelő smink eltávolítás.

A rettenetes képek figyelmeztető jellegként kerültek napvilágra, amit az összes nőnek meg kell tudnia, akik nem törődnek a sminkek megfelelő eltávolításával. Dr. Robaei azt nyilatkozta a Daily Mailnek:

“Minden alkalommal, amikor Theresa pislogott, ezek a fekete pontok dörzsölték a szem felszínét, ami veszélyt jelentett a szemére. Ha a szem felszínén lévő karcolás elfertőződik, fennáll annak kockázata, hogy a beteg, elveszíti a látását. A páciensnek hegek vannak a szemhéján és a szaruhártya felszínén, a tünetek pedig olyanok, mintha homok került volna a szembe – ez nagyon bosszantó érzés.

Szerencsére az orvos képes volt eltávolítani ezeket a veszélyes részeket. Egy 90 percen át tartó műtét kellett hozzá. Az igazság azonban az, hogy egy 50 év körüli ember, nagyon könnyen elveszítheti a látását, ha ennyire nem figyel a részletekre. Ez a történet szolgáljon, tanulságként azoknak a nőknek, akik csak vállat rántanak a szemfesték lemosásnak.