Hirdetés

Egy új otthonba való átköltözés hosszú kifejezetten folyamat lehet, gyakran hetekig kell várni, amíg végre megérkeznek a feladott bútorok.

Így volt ez annak a nőnek az esetében is, aki az internet osztotta meg történetüket miután hosszú hetekre ágy nélkül maradtak, ezért ideiglenesen a matracukat a padlóra voltak kénytelen tenni – akkor még nem is tudhatták, hogy mennyire megbánják majd döntésüket .

A Facebookon közzétett történetben a 20 éves nő, elárulta, hogy 600 ezer forintot költött egy vadonatúj matracra, majd az egy egész hónapig a hálószobája padlóján volt, mielőtt megérkezett volna az új ágykerete.

Izgatottan várta, hogy végre összerakja az ágyát, felvette a matracot a padlóról, de megrémült, amikor rábukkant arra, ami alatta volt.

A komor felfedezést online megosztva kiderült, hogy a matrac alján és a padlóján rengeteg penész keletkezett.

Az interneten kért segítséget és tanácsot , hogy mi tévő legyen.

“Ez egy vadonatúj matrac, ami alig egy hónapja vette, közel 600 ezerért. A padlón volt, amíg vártam, hogy megjöjjön az új ágyam. Tudtam, hogy kicsit párás a szoba, de soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.

A nő nem tudta, hogy penészgombák alakulhatnak ki, és hozzátette: „Ez az első otthonom, ahová költöztem, mindössze 20 éves vagyok, és soha senki nem figyelmeztetett, hogy ez gondot okozhat.”

Az emberek gyorsan reagáltak a bejegyzésére, és felhívták a figyelmét arra, hogy az egészsége érdekében ne próbálja meg menteni a matracot , sőt inkább járjon utána a dolognak , mert feltűnően sok penész látható a matrac alatti szőnyegen is.

Egy hozzászóló megjegyezte, hogy ha ennyire nyirkos szoba , hogy egy hónap alatt ennyi penész alakulhatott ki , akkor talán a lakással is gond van.

Végül aztán az egyik hozzászóló személy magyarázatot adott a penészgombák kialakulására: “Ez minden háztartásban előfordulhat, ha matracot közvetlenül a szőnyegen használják , és nem állítják fel bizonyos időközönként , hogy szellőzni tudjon. A nedvességnek nincs helye eltávozni, nincs légáramlás, és ez a penészgomba táptalaja. “

“Ez a háztól függetlenül előfordulhat ha matracot közvetlenül a padlóra teszik. Mert amikor az ember ezen alszik, a test hője is csapdába esik. Ezért vannak az ágyakon lécek vagy lyukak az alapon.”

Sajnos a nő reményei meghiúsultak, hogy megmentsék vadonatúj matracát, mivel később megerősítette, hogy nemcsak kénytelen volt újat vásárolni abből is, de új szőnyegre is költenie kellett.

“Sajnos most matracot kell vásárolnom, és fizethetek a szőnyeg cseréjéért is. Köszönöm a segítséget.”

Legyen ez figyelmeztető mindannyiunknak…