A "Little Free Library" egy olyan szervezet, mely inspirálni szeretné az embereket arra, hogy készítsenek ingyenesen igénybe vehető könyvtárakat. Ez a mozgalom nagyon népszerűvé vált az emberek körében, olyannyira, hogy 2009 óta 88 országban több, mint 75.000 ilyen könyvtárat hoztak létre. Minden egyes évben cserélődnek a könyvek, ami azt jelenti, hogy nagy a kereslet erre. Egy idahoi hölgy arra az elhatározásra jutott, hogy ő is szeretne csatlakozni ebbe a projektbe.


Sharalee Armitage Howard világ életében könyvtárosként dolgozott Coeur d'Alene-ben. A családjának félbe kellett vágnia egy 110 éves Mafumeira-t vagy más néven gyapotfát, ám Sharalee nem akarta kivetetni a fa maradékát, így úgy döntött, hogy átalakítja könyvtárrá. Még tetőt is rakatott a tetejére, hogy még hangulatosabb legyen.


A belsejét kifaragták majd polcok kerültek bele, amire könyveket helyezett. Ezen felül még díszkivilágítást is rakatott bele, hogy még varázslatosabban nézzen ki.


A végeredmény csodálatos lett. Jó néhány klasszikus könyv került bele, például a Hobbit, a Kisasszonyok és az Út a vadonba.


Sharalee úgy népszerűsítette a kis könyvtárát, hogy Fcebookra feltett néhány képet és elmesélte, hogy a fájukat félbe kellett vágniuk, de a fennmaradó részt nem hagyta elveszni. Így aki olvasni szeretne, nyugodtan meglátogathatja.


A nő azt is megemlítette posztjában, ha van valakinek felesleges könyve, amit már nem fog elolvasni, akkor vigye el a kis könyvtárába, hogy másoknak is legyen lehetősége elolvasni azokat a regényeket és történeteket.


Napról-napra egyre több könyv kerül be a kis könyvtárába, aminek nagyon örül.


Reméli, hogy egy nap mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló könyvet.


A nő díszítés gyanánt fából kifaragott könyveket helyezett a bejárat fölé, amibe népszerű könyvek címét vésette bele.


Sharalee úgy gondolja, hogy az efféle megmozdulások sokkal jobb hellyé teszik a világot.


Ti mit gondoltok erről a programról? Jó ötletnek tartjátok?