Akárhányszor sodorjon össze minket az élet idős emberekkel, mindig adnak valamilyen útmutatást, ami általában a bölcsességeiken és a tapasztalataikon alapul. Azért látnak el bennünket jó tanácsokkal, mert ők már megélték a rosszat, és nem akarják, hogy ugyanazokba a hibákba essünk. Mai cikkünkben egy olyan személy ad tanácsot, aki már nagyon sokat látott a világból. Ez az idős ember már 104 éves, ha valakinek akkor neki bőven van mit mesélnie.

Összeszedtük néhány gondolatát, hogy mit javasol a fiatalabb generációnak és a többi embernek a földön.

1) Próbálj örülni mindennek, ami körülvesz, a madaraknak, az állatoknak, a virágoknak, a napsütésnek. Figyelj a természetre, szívd magadba az összes olyan tudást, amit a könyvekből sosem tanulhatnál meg.

2) Szánj időt arra, hogy a földön mezítláb sétálj, és ameddig maga a föld nem hív magához, ajánld fel neki a tested.

3) Ha lehetőséged van rá, legyél minél tovább vízben, mert a víz mérsékli a fáradságot és tisztítja az agyat.

4) Még abban az esetben is igyál vizet, ha nem érzed magad szomjasnak. A víz egy nagyon jó gyógyszer. Akármerre is sodort engem az élet, mindig kerestem egy tiszta vizű forrást.

5) Minden nap fogyassz zöldséget, mert ez a vitaminokkal teli étel a napon ér be. Nincs is jobb zöldség a céklánál, majd ezután következik a spenót, bab, paprika, paradicsom, répa, szilva, alma, szőlő, saláta, erdei gyümölcs és gyümölcslé.

6) Rossz étkezési szokásnak számít, ha savanyúságot, édességet, sült burgonyát, és kolbászt eszünk. “Az én legkedveltebb ételeim a zöld saláta, a bab és a gabonafélék.” A ragadozó állatok hússal táplálkoztak, melynek eredménye a lustaság volt. A ló mindennap zabot evett és tudta húzni egész nap a szekeret.

7) A Nap minden egyes alkalommal feljön majd lemegy. A naplementével eljön az este, amikor álomra hajthatjuk a fejünket, így agyunk tud pihenni. A szerzetesek és a harcosok is sokat pihennek mielőtt szolgálatot teljesítenek.

8) Jótékony hatása van, ha a nap folyamán lepihensz egy fél órára. Ezt viszont ne ebéd után tedd meg, mert a zsír összegyűlik és megvastagszik az érfalakon.

9) Rendszeresen egyél diót, mert az jótékony hatással van az agyműködésre. Naponta egyszer egyél meg egy kanál mogyoróvajat, mert az egészséges.

10) Mindig légy jóságos más emberekkel, törődj velük, mert sosem tudhatod miket tanulhatsz tőlük. Sosem lesz gondod, ha nem lesznek barátaid, sem ellenségeid.

11) Ha a sors neked rendelt valamit, akkor te vagy a jogos tulajdonosa. De fontos, hogy mindig tiszta lelkű és türelmes legyél.

12) Lehetőleg ne igyál vizet közvetlenül ebéd előtt, sem ebéd után.

13) Bízd a természetre a gyermekeid, ha azt szeretnéd, hogy egészségesek legyenek. Ösztönözd arra, hogy sétáljon mezítláb a földön. Azok a gyermekek, akiket már csípett meg méhecske vagy szúnyog és fürdött már hideg vízben, sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

14) Hagyd pihenni a tested, ha érzed, hogy elfáradtál. Ne egyél sokféle ételt egy nap. Ha ezt betartod, egy hét után sokkal jobban fogod érezni magad.

15) Ha érdekel, mitől maradhatsz fiatal, akkor fogyassz egy héten át diót és almát. Végy magadhoz 8 darab diót és 8 darab almát, majd ezeket szépen fogyaszd el a nap folyamán. Hidd el jóllakottnak fogod érezni magad.

17) A szíved képes elárulni, hogy mi a jó és mi a rossz.

18) Ne törődj azzal mit mondanak rólad mások, legyél te magad a bíró, aki ítélkezhet saját maga felett.

19) Sose tarts haragot és ne ítélkezz. Ha megbocsájtó vagy a szeretet utat talál hozzád.

20) Nincs helye a félelemnek, ha a szíved tele van szeretettel.

21) Nem az a szegény ember, akinek nincs sok mindene, hanem aki mindennel elégedetlen.

22) Mindenkinek lehet saját véleménye és igaza, emitt ne veszekedj.

23) Ne tekintsd magad a legokosabb embernek, hagyd, hogy mások higgyék ezt rólad.

24) Ne akarj példa lenni más emberek szemében, keress valaki olyat, aki számodra lehet példakép.

Hirdetés