Hirdetés

Egy budapesti hentesnél a csirkemellfiléért 2798 forintot, a csontos csirkemellért pedig 2698 forintot kér el egy hentes. A fotókat megosztó hölgy a Lehel piacon szembesült a felháborító árakkal. Szerinte ez a pofátlanság netovábbja, ugyanis a koronavírus-járvány terjedése előtt még ezer forinttal olcsóbban juthattunk hozzá a friss csirkehúshoz.

“Jó lenne, ha a nyerészkedők ellen is tennének valamit, például vészhelyzetre hivatkozva bevezethetnék a hatósági árszabályozást. És a vásárlási limitet, ha már ehhez nincs meg az embereknek a kellő intelligenciája és 10-20 kilós mennyiségben hordják haza” – írta posztjában a nő.

Már korábban előre jelezték, hogy koronavírus rohamos terjedése miatt bekövetkezhet a húsárak emelkedése. A csirkéket takarmányhiány miatt levágják, így a tavalyi sertéshús drágulását követni fogja a csirkehús árának elszállása is.

Kína például, már elkezdte az élő csirkék importját az Amerikai Egyesült Államokból, ugyanis a takarmány hiánya miatt az ottani csirkefarmok kénytelenek voltak több millió csirkét levágni.

A koronavírus-járvány következtében a magyarországi húsárak is emelkedni kezdtek. A KSH statisztikái alapján a sertéshús ára már idén januárban 28 százalékkal magasabb volt, mint 2019-ben. A marhahús hat, a baromfihús pedig három százalékos drágulást mutatott. A párizsiért és a kolbászért pedig 17 százalékkal kellett többet fizetnünk. De, csak eddig! Az árak előreláthatóan tovább emelkednek majd, arról pedig sejtésünk sem lehet, hogy rövid időn belül mennyit kell majd fizetnünk egy kilogram csirkehúsért.