Hirdetés

A Disney a 30-as évek óta bűvöli el a gyerekeket és a szülőket. Ha a 90-es években voltál gyerek, vagy azelőtt, akkor nagy esély van arra, hogy a gyerekkorod nagy részét te is a Disney rajzfilmek nézésével töltötted és nem a kindertojást bontogató videókat nézegetted a mai gyerekekkel ellentétben.

Ha azt gondolod, hogy a Disney csak mosolygós egereket és gyönyörű hercegnőket alkot, és még véletlenül sem csinál semmi rosszat, akkor tévedsz.

Disney híres és csodálatos világa mögött, olyan sötét titkok lapulnak, amire valószínűleg soha nem gondolnál, ezért most 6 sokkoló titkot gyűjtöttünk össze, amiről a Disney soha nem beszél.

Szellemek.

Mindegy, hogy merre vagyunk a világban, mindig találkozhatunk egy fehér ruhás nővel. Ez Disneylanddel sincs másképp. A nőt leginkább a főutcán lehet látni, aki segít az elveszett gyerekeknek visszatalálni a szüleikhez. Nagyon sok szellemes videó, fotó és sztori létezik a Disneylanddel kapcsolatos szellemekről.

Disney szeret pereskedni.

1989-ben Disney, 3 óvodát is beperelt, mert engedély nélkül festett a falra Disney figurákat. Ebből nagy felháborodás lett Amerikában, ám Disney nem tágított, mivel azzal érvelt, hogy rengeteg cég sok pénzt fizet azért, hogy a Disney karaktereket feltüntethessék valahol. A vége az lett, hogy le kellett szedni a falról a karaktereket.

Az öngyilkos Lemming legendája.

A lemmingek körülbelül 3-4 évente, egy adott területen nagyon elszaporodnak. De, ahogy lelegelik a füvet és felélik az összes élelemforrást, a lemmingek kénytelenek útra kelni, hogy újabb táplálékforrást találjanak. Ilyenkor előfordul, hogy leesnek egy sziklákról és összezúzzák magukat. A tengerbe vető jószágok úgy tűntek, mintha véget akarnának vetni saját életüknek. Egy lapáttal még rátett a legendára, az 1958-as, Oscar-díj nyertes, Disney természetfilm, a White Wilderness, ami felhasználta ezt a mítoszt. A forgatás után csak simán lelökdösték a lemmingeket a szikláról, amit fel is vettek és bent hagytak a filmben.

Közös alsónemű.

Disneylandben, annak érdekében, hogy azt a hatást érjék el, hogy minden karakter valódi, a jelmezbe bújt színészeknek a cég által gyártott szabvány alsóneműt kellett viselniük, nehogy esetleg valamelyik színésznek átlátszódjon az alsónadrágja, és a gyerekek azt gondolják nem is valódiak. A nap végén le kellett adniuk a mosodába az alsóneműket, de kiderült, hogy az ott dolgozók nem mindennap mosták ki az alsónadrágokat, emiatt csúnya fertőzéseket kaptak a színészek. Disney kirúgta azokat az alkalmazottakat, akik nem mosták ki rendszeresen a ruhadarabokat, és megkérte a színészeket, hogy inkább ők mossák ki otthon a nap végén.

Az élet fája.

Floridában található Disney egyik legszebb látnivalója a 44 méter magas fa, melynek törzsén 325 különféle faragott minta található. Az élet fa valójában nem is fa, hanem szobor, amit egy régi olajfúró vázára építettek fel. A fa nagy része betonból készült, de még a Disney oldalán se írják le az igazságot.

Valódi csontvázak.

Volt egy kalózos előadás, ahol Walt Disney úgy érezte, hogy nem elég élethűek a műanyag csont utánzatok, ezért az UCLA MEDICAL CENTER-hez fordult, ami egy egészségügyi központ, akiket megkérdezett, hogy nincs-e pár felesleges valódi emberi csontváz. A központ több tucat csontot adott neki, amit a mai napig használnak.