Hirdetés

3 évvel ezelőtt történt büntetőfékezésből adódó baleset miatt emeltek vádat Berki Krisztián egykori labdarúgó ellene. A ma már leginkább bortányairól elhíresült médiaceleb, reality-show szereplő, influenszer 2018-ban büntetőfékezett egy busz előtt , amely emiatt a híresség autójába hajtott.

A Fővárosi Főügyészség közúti veszélyeztetés és jelentős kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat egy sofőrrel szemben , aki szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre.

Bár a vádirat nem említi Berki Krisztián nevét , az ügyészség Facebook oldalán bemutatott fotók és videó alapján vélhetőleg a feltételezett elkövető sofőr az FTC egykori vezérigazgatója lehetett.

A Főügyészség az alábbiak ír az esetről :

” A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.”

A leiratban az Ügyészség megemlíti , hogy az autóbuszsofőrje a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést , bár komolyabb személyi sérülés nem történt , az utasok közül többen az ülésükből előre lendülve estek ki helyükről , vagy ütötték meg magukat a kapaszkodó rúdba.

Az ütközés hatására a buszban azonban jelentős 2,5 milliós míg a kocsiban 14 millió forintos kár keletkezett.

Berkire az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől illetve autóvezetéstől való eltiltásra nyújtott be indítványt.

Melyről kiderült akár halmazati büntetésként akár hét és fél év is kiszabható ilyen esetekben.

Az Ügyészség videója az alábbiakban tekinthető meg:

Berki Krisztián ez ügyben már 2020. májusában rabosították. Akkor azonban az ügyvédje, Szilágyi Roland a Blikk-nek úgy nyilatkozott panasszal kívánnak élni, hiszen a BKK videója alapján úgy vélték látni , hogy a buszvezető fékezés nélkül ment neki védencének.

Berki a Life TV műsorában az alábbi kommentet tette hozzá az ügyhöz :

” A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, és egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.”

Hozzátette , hogy mint az ország leendő miniszterelnöke – Berki Krisztián a 2019. október választáson indult a címért – , amennyiben őt hozzák ki az eset bűnöseként vállalja a felelősséget, ugyanis néha az igazságtalanságot is el kell fogadni.