Hirdetés

Ez a friss, megtörtént eset szolgál például arra, hogy jószívűnek és segítőkésznek lenni nagyon nemes dolog, de nem mindig kifizetődő.

Két gyermeket és a feleségét hagyta hátra egy férfi, aki a család által mindössze 10 napja befogadott ukrán menekült hölggyel lécelt le.

Nem mindennapi fájdalmat kellett a napokban átélnie a 28 éves Lornának, akit egy 22 éves menekültért hagyott el férje, a 29 éves Tony Garnett.

A 22 éves szőke szépség, Sofiia Karkadym a februárban kitört orosz-ukrán háború miatt döntött úgy, hogy elhagyja szülővárosát, Lviv-et és Angliában keres menedéket magának.

A családfő Tony, aki a nyugat-yorks-i Bradfordban biztonsági őrként tevékenykedik, már a háború kitörése után kereste az utat, hogy hagyan lehetne a borzalmak elől menekülő emberek segítségére.

Jelentkezett az angol kormány által meghirdetett segítségnyújtó programra, valamint a szociális média különböző platformjain keresztül is próbált segítségére lenni a háború elől menekülő ukránoknak.

A ‘Rehoming’ program jóvoltából a Garnett család is befogadó családdá vált, így Tony lett az otthonukba befogadott Sofiia pártfogója.

A feleségnek a kezdetektől fogva rossz érzése volt a befogadott lánnyal kapcsolatban, elmondása szerint egész nap csak henyélt, csak akkor csinosította ki magát, mikor tudta, hogy a férfi hazaér a munkából.

Kihívó ruhákat öltött magára, erőteljes sminket, vörös rúzst kent fel estére és feltűnően sokat tartózkodott a férfi társaságában.
Együtt jártak edzeni, órákat beszélgettek az asszony háta mögött az autóban ülve.

Lorna szerint Sofiia a kezdetektől fogva a férjére hajtott, ez nem volt kétség.

A nő, miután megelégelte, hogy férje és a menekült lány feltűnően összemelegedtek, távozásra szólította fel vendégüket, ám az igazi feketeleves csak ekkor érkezett, férje ugyanis közölte, hogy ha Sofiia elmegy, ő vele fog tartani.

A nő szóhoz sem jutott:

“Egyszerűen nem értem, hogy tehette ezt.10 napnyi ismertség után elment egy nővel, akit szinte nem is ismer. Elhagyta a gyerekeit, az eddig felépített életünket is sutba vágva…”-panaszolta a frissen elhagyott asszony.

Az esettel kapcsolatban az újdonsült páros is megszólalt egy brit lapnak.
A 22 éves szőke csábító az alábbi módon kommenálta az eseményeket:

“Tony azonnal megtetszett amikor megláttam. Kicsit furcsa és gyors, de ez a mi szerelmi történetünk. Tudom, hogy az emberek mit gondolnak rólam, de nem érdekel. Láttam, hogy milyen boldogtalan volt a családja mellett, így nincs bűntudatom!” – árulta el Sofiia.

A hűtlen férj bővebben magyarázta el, hogy milyen tényezők vezettek addig, hogy úgy döntsön, a frissen megismert ukrán lánnyal folytatja az életét a családja helyett.

“Egyszerűen késztetést éreztem, hogy helyesen cselekedjek(…) hogy fedelet biztosítsak egy rászoruló férfi vagy nő feje fölé (…) a programnak köszönhetően Sofiia költözött be hozzánk, akivel az első pillanattól fogva összekapcsolódott a lelkünk” – kezdte el a saját szemszögéből a történetet a férfi.

“Alig pár napja élt nálunk Sofiia, amikor elém állt és közölte, úgy érzi a feleségem nem örül annak, hogy a házunkban tartózkodik, így távozni fog. Ledöbbentem, de mélyen legbelül már tudtam, hogy vele fogok tartani. Az, ami kettőnk között van soha nem alakult ki a feleségem és köztem, hihetetlen ez a kapocs”- mesélte csillogó szemmel a szerelmes férfi.

A férfi a jövőbeli közös terveikről is mesélt:

“Elnézést kérek a gyerekeimtől és a feleségemtől, de nem bántam meg a döntésem. Imádom Sofiiat, éppen azon vagyunk, hogy találjunk egy otthont, ahol közösen élhetünk. Életünk hátralévő részét együtt tervezzük, nem fogok visszatérni a családomhoz!” – jelentette ki határozottan a férfi.

Neked mi a véleményed az estről? Szerinted létezik akkora szerelem, aminek köszönhetően te el tudnád hagyni a gyerekeidet?

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel azt!