Hirdetés

Az Oroszlánkirály volt a legelső Disney animáció, ami egy teljesen egyedi mesefilm volt, ugyanis a többi rajzfilmtől eltérően ennek nem volt eredeti története, mint például a Csipkerózsikának, vagy a Tarzannak. 25 évvel az animáció megjelenése után sem veszítette el a népszerűségét, ugyanis nem olyan régen a Walt Disney Pictures, Jon Favreau rendezésével létrehozta ennek a remek mesének a fotórealisztikus animációs filmváltozatát. Magyarországon idén július 18-án fogják bemutatni a mozikban, és már most nagy az érdeklődés iránt. Nyilván az után fog kiderülni, hogy egyezik-e a 94-es verzióval, ha az emberek megnézik.

A filmben szereplő állatoknak olyan hírességek fogják a hangjukat kölcsönözni, mint Beyoncé, James Earl Jones, és Donald Glover. Mai cikkünkben részletesen be fogjuk nektek mutatni, hogy a karaktereknek kik fogják még a hangjukat kölcsönözni.

1, Nala – Beyoncé Knowles – énekesnő.

2, Simba – Donald Glover – színész.

3, Zazu – John Oliver – humorista,

Pumba – Seth Rogen – színész.

Timon – Billy Eichner – komikus.

4, Zordon – Chiwetel Ejiofor – színész.

5, Hiéna csapat:

Azizi – Eric Andre – színész,

Shenzi – Florence Kasumba – színésznő,

Kamari – Keegan-Michael Key – színész.

6, Sarabi (Szimba anyja) – Alfre Woodard – színésznő.

7, Oroszlánkölykök:

Nala – Shahadi Wright Joseph- színésznő,

Simba – JD McCrary – énekes.

Simba édesapját, Mufasat, pedig ismételten James Earl Jones fogja megszólaltatni. A 94-es rajzfilm angol változatában is ő kölcsönözte neki a hangját.

Az emberek már most tűkön ülnek, hogy lássák a filmet. Egyébként nem csak az Oroszlánkirályt filmesítették már meg, hanem a Hamupipőkét, a Szépség és a Szörnyeteget, a Dumbot, az Aladdint, a Tarzant, a Dzsungel könyvét és a Csipkerózsika egy másik verzióját is, ahol Demóna kapott főszerepet. Ezek kívül pedig hamarosan látható lesz még a Pocahontas, a Kishableány, és a Mulan is.