Az Oroszlánkirály volt a legelső Disney animáció, ami egy teljesen egyedi mesefilm volt, ugyanis a többi rajzfilmtől eltérően ennek nem volt eredeti története, mint például a Csipkerózsikának, vagy a Tarzannak. 25 évvel az animáció megjelenése után sem veszítette el a népszerűségét, ugyanis nem olyan régen a Walt Disney Pictures, Jon Favreau rendezésével létrehozta ennek a remek mesének a fotórealisztikus animációs filmváltozatát. Magyarországon idén július 18-án fogják bemutatni a mozikban, és már most nagy az érdeklődés iránt. Nyilván az után fog kiderülni, hogy egyezik-e a 94-es verzióval, ha az emberek megnézik.


A filmben szereplő állatoknak olyan hírességek fogják a hangjukat kölcsönözni, mint Beyoncé, James Earl Jones, és Donald Glover. Mai cikkünkben részletesen be fogjuk nektek mutatni, hogy a karaktereknek kik fogják még a hangjukat kölcsönözni.


1, Nala - Beyoncé Knowles - énekesnő.


2, Simba - Donald Glover - színész.


3, Zazu - John Oliver - humorista,

Pumba - Seth Rogen - színész.

Timon - Billy Eichner - komikus.


4, Zordon - Chiwetel Ejiofor - színész.


5, Hiéna csapat:

Azizi - Eric Andre - színész,

Shenzi - Florence Kasumba - színésznő,

Kamari - Keegan-Michael Key - színész.


6, Sarabi (Szimba anyja) - Alfre Woodard - színésznő.


7, Oroszlánkölykök:

Nala - Shahadi Wright Joseph- színésznő,

Simba - JD McCrary - énekes.


Simba édesapját, Mufasat, pedig ismételten James Earl Jones fogja megszólaltatni. A 94-es rajzfilm angol változatában is ő kölcsönözte neki a hangját.


Az emberek már most tűkön ülnek, hogy lássák a filmet. Egyébként nem csak az Oroszlánkirályt filmesítették már meg, hanem a Hamupipőkét, a Szépség és a Szörnyeteget, a Dumbot, az Aladdint, a Tarzant, a Dzsungel könyvét és a Csipkerózsika egy másik verzióját is, ahol Demóna kapott főszerepet. Ezek kívül pedig hamarosan látható lesz még a Pocahontas, a Kishableány, és a Mulan is.