Hirdetés

Második gyermekét várta az anyuka és hitte, hogy minden rendben lesz. Alaposan felkészült a szerepére. Sajnos a vizsgálatok során az orvosok egy ritka betegséget diagnosztizáltak a születendő gyermekénél. Veronika teljesen összetört, de nem volt hajlandó megszakítani a terhességet. El sem tudta képzelni, hogy ilyet csináljon. Férje és az egész család támogatta a döntésében.

Miután a gyermek megszületett, az orvosok megpróbálták rábeszélni a szülőket, hogy adják örökbe a gyermeket. Véleményük szerint tönkre fogja tenni az életüket, hisz teljes felügyeletet igényel majd egész életében. A pár néhány barátja is meglepődött azon, hogy Veronika úgy döntött, hazatér a picivel.

“Fiunk születése óta sok érdekes, csodálatos és megható pillanat volt az életünkben. Megannyi jel, hogy jól döntöttünk, hogy megtartottuk. Sokáig vártunk rá, és a diagnosztizált Down-szindróma sem volt akadály a számunkra. Sajnos az emberek sokszor kérdezik tőlünk, hogy ha korábban tudtuk volna a betegségről, akkor is megtartottuk volna. Hogy képzelik ezt? Már a terhesség 21. hetében tudtam, hogy szeretett fiunk Down-kóros lesz, és ez nem befolyásolta a döntésünket.”

“Úgy voltunk vele, hogy ha a fiunk életben marad, az azt jelenti, hogy élni akar, és ezt sem az orvosok, sem mi nem vehetjük el tőle. Volt rajtunk nyomás, de erősebbek voltunk ennél. Az egyik orvos egyenesen azt mondta nekünk, hogy szörnyet fogok szülni.”

“Az emberek számára a fiam egy beteg, szegény gyerek, akinek nincs jövője. De ezt úgy is fel lehet fogni, hogy egy bájos, egyedi kisfiú, aki egy csoda, és valamiért megjelent a világban. Van benne valami, ami bennünk nincs – egyfajta belső erő. Annyi szeretet és melegség van benne, hogy az egész világnak adhatna belőle. A mosolya a legszebb a világon, és a szeme ezer szónál is többet fejez ki. Ez más – kétségtelen, de mi büszkék vagyunk rá.”

“Árad belőle az öröm és a pozitív energia, és ez számunkra is fontos. Egyre többet akarsz belőle. Vissza akarsz menni hozzá és megcsókolni vagy megölelni. Tudom, hogy sokan szkeptikusak voltak vele szemben, de meggondolták magukat, amint meglátták.”

“Ma büszkén mondhatom, hogy szülőként nekem van a világ legcukibb fia. Örülök, hogy a mi babánk. Nagyon boldog vagyok, hogy él. Növekszik, és minden nap mosolyt kölcsönöz csal az arcunkra. Mindent megért és édes baba.”

“Figyelmeztettek minket, hogy a fiunk minden időnket és pénzünket felemészti. Kérem, higgyék el, hogy nem így történt, mert annyi energiát kapunk tőle, hogy akár hegyeket is megmozgathatunk. Egy csodálatos lányom és egy csodálatos fiam van. A világon a családomat szeretem a legjobban.”

Az anya megható levele milliókat érintett meg szerte a világon. A szeretettel teli üzenet azt mutatja, hogy a nyitott szív bármilyen akadályt képes legyőzni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!