Hirdetés

Sara Puhto egy 23 éves finn egészségügyi blogger, aki most lerántotta a leplet a hamis insta-fotókról. Saját magáról készített képeket, amelyek segítségével bebizonyította, hogy egyáltalán nem bonyolult feladat tökéletes fotókat készíteni, majd feltölteni azokat a közösségi oldalakra. A fiatal nő azt szerette volna elérni, hogy mindenki láthassa, valóban nem minden arany, ami fénylik, azaz nem feltétlenül kell hinnünk annak, amit látunk, hiszen a legtöbb esetben a fotók köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

“Mindig vannak bizonyos testrészek, amelyeket idealizálnak és ami miatt nem szeretjük önmagunk bizonyos aspektusait” – írja a blogger. Azt mondja, testünk megváltoztatása és hamis fényben való feltüntetése helyett meg kell próbálnunk elfogadni önmagunkat. Persze ezzel nem azt akarja mondani, hogy ne kezdjünk el egészségesen étkezni vagy sportolni, pusztán arra szeretne rávilágítani, hogy ne trükkökkel érjük el a kívánt alakot, kinézetet. “Ne koncentrálj a negatívumokra, inkább arra összpontosíts, hogy elfogadd azt, amit nem szeretsz magadon!”

Úgy véli, mivel egyikünk sem tökéletes, minél hamarabb rájövünk, annál hamarabb hagyjuk abba a tökéletesség hajszolását. Cikkünkben most megmutatjuk Sara fotóit, amelyeken összehasonlítja az Instagram-fotókat és a valóságot.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

13.

14.

15.