Hirdetés

A megismerkedés során az első találkozás rendkívül fontos. Ezt már mindenki átélte és tudja milyen érzés először találkozni valakivel, először bizalmatlanok vagyunk és nem feltétlenül nyílunk meg másoknak. Az agyunknak van egy rejtett képessége. Mondhatni tudat alatt felméri a másikat és eldönti, hogy szimpatikus emberrel állunk szemben vagy sem.

Vajon mik azok a jelek, amikből az agy rájön, milyen emberrel is van dolgunk?

Az agyunk másodpercek alatt képes felismerni az arckifejezéseket és eldönti, hogy tetszik-e nekünk vagy sem. Ezért fontos az, hogy ne nézzünk egyből mogorván egy másik emberre.

Kutatók régóta tanulmányozzák, hogy az arcvonások milyen hatással vannak a sikerre. Minél erőteljesebb arcvonásaink vannak, annál valószínűbb, hogy valamiféle felső vezetők lehetünk.

Tanulmányaik alapján vannak olyan vonásai az arcnak, amitől megbízhatóbbnak látszik. De honnan tudjuk, mi tesz becsületessé, vonzóvá vagy épp dominánssá egy arcot? A legegyszerűbb módja, ha reagálunk az arckifejezésekre.

Az első benyomásnál apróbb különbségekre reagál az arcunk. Ilyen a szemöldök felhúzása vagy a mosoly. Valójában ha találkozol valakivel, egyből lereagálod, minden egyes mozzanatát.

Bebizonyították, hogy csupán 40 milliszekundumra van szükség ahhoz, hogy valamilyen véleményt alkossunk egy adott ember személyiségéről. Sőt a 3-4 éves gyerekek is el tudják dönteni ránézésből , hogy valaki jó vagy rossz.

Persze előfordulhat, hogy rosszul ítéljük meg az embereket csupán a megjelenése alapján. Ehhez kell az, hogy sokat beszélgessünk valakivel és napok vagy hetek során állhat össze a teljes kép egy másik emberről.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.