Nagyon sokan voltunk már abban a cipőben, hogy olyan üzenetet küldtünk el a Facebook messenger alkalmazásán belül, amit valójában eszünk ágában sem jutott volna. Vagy a még rosszabb verzió, mikor csinálunk egy beszélgetésről képernyőfotót és véletlenül annak küldjük el, akiről csináltuk a fotót. Ilyenkor persze mehetnek az üres magyarázkodások, meg kamu mentegetőzések, hogy véletlen volt, de persze senki sem fogja elhinni, hogy nem valaki mással akartuk megosztani a párbeszédet. Más kommunikációs alkalmazásokban már van olyan funkció, amivel az elküldött üzenetet egy gombnyomással ki lehet törölni és az se nálunk, se a beszélgetőpartnernél nem fog már látszani.

Sajnos a Messenger applikációban nincs erre lehetőség, ezért sokan szívják a fogukat, mikor valami butaságot küldenek el. Legalábbis ezidáig nem volt rá lehetőség, ám hamarosan ez is megváltozik, ugyanis újabb fejlesztéseknek köszönhetően belecsempészik ezt az appba.


Ha eddig elküldtünk egy üzenetet, azt már soha többet nem lehetett visszavonni, amit nagyon sokan bántak. A minap jött a bejelentés, hogy valami igazán különlegeset szeretnének beletenni a Facebook messengerbe.

Bizonyos források elmondása alapján az Apple készülékekre már elkészítették ezeket a frissítéseket, amiben benne lesz egy úgynevezett "Unsend" gomb, ami annyit takar, hogy "Visszavonás". Már a neve is sokat sejtet és bizony arra tudjuk használni, amire most épp gondolunk. Képesek leszünk egy gombnyomással visszavonni az üzeneteket, képeket, videókat... stb.


Pletykák szerint, csak abban az esetben lehet alkalmazni ezt a gombot, ha a partner még nem nyitotta meg a chat ablakot. Összesen tíz perc fog a rendelkezésünkre állni az elküldéstől számítva, hogy örökre törölni tudjuk az üzenetet. Ha azonban letelik az idő, akkor onnantól fogva már csak nálunk fog törlődni az üzenet, a másiknál nem.

Ez a típusú korszerűsítés a tavasszal ütötte fel a fejét, amikor a Facebook alapító atyjának több elküldött üzenetét is törölte. Ezt a funkciót idén ősszel kezdték el tesztelni. Azóta futótűzként terjed a hír, még egy fotó is felkerült a Twitterre.