Hirdetés

Ahogy minden országnak, úgy minden iskolának is meg vannak a maga szabályai, ami egy kicsit sem hasonlítható, azokhoz a szabályokhoz, ami a mi iskoláinkban vannak. Annak érdekében, hogy megtudjátok, mégis milyen szigorú szabályoknak kell megfelelnie a tanulóknak, készítettünk egy összeállítást, amiben a legszigorúbb Amerikai iskolákat szedtük össze.

A Haven középiskola.

A Haven középiskolában az iskola vezetősége nem engedte meg a leány diákok számára, hogy cicanadrágot, vagy leggingset vegyenek fel az iskolába, arra hivatkozva, hogy a fiú diákokból bizonyos reakciókat vált ki, és, hogy ezt elkerüljék, megszületett a döntés.

Az Ozark középiskola.

Missouri, amúgy is egy nagyon vallásos település, ezért nem is véletlen, hogy az iskolában is próbálnak olyan szabályokat hozni, amivel a város törvényeit és vallását nem sértik meg. Eme iskola megtiltotta a diákok számára, hogy dohányozzanak vagy szeszes italt fogyasszanak, illetve olyan videók, képek nézését is betiltotta, ami agresszív, vagy negatív dolgokat hoz ki a diákokból.

Az Afc középiskola.

Ez egy nagyon szigorú szabályokat betartató iskola, ahol a legtöbb diák mindig kap valamilyen büntetést. Olyan dolgokért képesek büntetést kiszabni a nebulókra, mint például a hangos beszélgetés a wc-ben, vagy éppenséggel ha tollal írsz ceruza helyett valamilyen órán. Ami a legdurvább, hogy azért is büntetést lehet kapni, ha a szünetekben a folyosón nem előre fele nézve közlekedünk.

A Carver akadémia.

Bárki, aki megkezdi itt a tanulmányait, egy 51 oldalból álló kis kézikönyvet kap, amiben tökéletesen le van írva, hogyan kell viselkedni egy tanórán és az iskolában. Például: nem tehetik a fejüket óra alatt a padra, nem könyökölhetnek rajta, sőt mi több, a tanulóknak köszönetet kell nyilvánítania azért, mert választ adhattak a tanár kérdésére.

A Duncanville középiskola.

Az iskola vezetősége olyan szabályt hozott, amiért összesen 160 diákot függesztettek fel, mert nem tartották be a szabályokat. A szabály kimondta, hogy a diákoknak milyen ruhát kell viselniük tanítás alatt, beletartozott, hogy névtáblát kellett viselniük, illetve övet a nadrágjukban, és meg volt határozva, hogy milyen színű pólóban lehetnek. A leghihetetlenebb az egészben, hogy ezt konkrétan a vizsgaidőszak előtt vezették be.

Az Oral Roberts egyetem.

Ez az iskola egy nagyon szigorú vallású intézmény, ahova nagyjából 4000 tanuló jár. A szabályok szerint, a tanulóknak minden héten kétszer el kellett menniük a templomba, illetőleg egy meghatározott ruhában kell lenniük. A szabály kimondja azt is, hogy a tanulóknak nem lehet se tetoválása, se piercinge, sőt a lányok még csak nem is sminkelhetnek.

Az Asbury középiskola.

Ebben az iskolában egy kicsit lazábban lehetnek, ugyanis szabad a tánc, de csak esküvőn, családi eseményeken, illetve az érettségi banketten. Ám a táncmozdulatokat egy előre meghatározott listából lehet kiválasztani, amiben biztos nem kapott helyet például a twerk.

A Caprock akadémia.

A Coloradóban található iskolának van egy nagyon furcsa szabálya, miszerint egyetlen diák sem borotválhatja le a fejét, függetlenül attól, hogy fiú, vagy lány. Kamryn Renfro viszont megszegte a szabályt és kopaszra borotválta fejét, de nem azért, hogy ujjat húzzon a vezetőséggel, hanem szolidaritásból, mert barátnőjének kihullott az összes haja a kemoterápiától.

A Jhonson egyetem

Egy Floridában található egyetem, aki nem csak az intézményen belül, hanem azon kívül is egyengeti a hallgatói útját. Ugyanis a tanárok spontán átnézhetik a hallgatók Facebookját, hogy azon ne legyen olyan tartalom, ami bármennyire is sértené az intézmény jó hírét illetve nézeteit.

A Kasetsart egyetem

Ezen a Bangkoki egyetemen nagyon rossz szemmel nézik, ha valaki puskázni, vagy bárhogy máshogy csalni próbál. Ezért azt találták ki, hogy minden diák kap egy szemellenzőt, vagy egy dobozt, amit a fejükre kell tenni, hogy 100%-ban elkerülhető legyen, hogy egymásról nézik a megoldásokat.