Hirdetés

Manapság már csaknem mindannyiunknak van mobiltelefonja, sőt, szinte a nap 24 órájában velünk is van. Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a telefonhasználat kockázataival.

1. Hátsó zseb
Az érintőképernyős telefonoknál előfordul, hogy nem csak a ujjakra reagálnak, így könnyedén megeshet, hogy véletlenül felhívja a segélyhívót. Ezen kívül az sem elhanyagolható szempont, hogy megfeledkezel róla és ráülsz.

2. Első zseb
Tanulmányok bizonyítják, hogy a telefon elektromágneses sugárzása hátrányosan befolyásolja a sperma minőségét és mennyiségét.

3. Melltartó
Még mindig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a telefon sugárzása rákot okozhat-e, de néhány tudós szerint igenis hozzájárulhat. Felesleges kockáztatni egy esetleges mellrák kialakulását.

4. A csípőnél
Kutatások szerint a telefon gyengítheti a csípőcsontokat, ha az annak közelében van.

5. A bőrödhöz tartva.
A legjobb, ha telefonálás közben egynéhány centivel eltartod az arcodtól a készüléket, ugyanis a telefonon rendkívül sok baktérium található.

6. A töltőn
Régebbi telefonok esetében előfordul, hogy csökkenti az akkumulátor élettartamát, ha egész éjjel fent hagyod a töltőn.

7. Hideg helyeken
A hidegre rendkívül érzékenyek a mai elektronikák, éppen ezért ha teheted, ne használd túl sokáig ilyen helyen.

8. Meleg helyeken
Ugyanez mondható el a melegebb helyekről is. Mindig figyelj, hogy sose hagyd például nyáron az autóban vagy a tűző napon a telefonod, ugyanis könnyedén a vesztét okozhatja.

9. A párnádnál, alvás közben
Azon túl, hogy a telefon megzavarhatja az alvási folyamatot, nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ki is gyulladhat – ahogy arra már számtalan példa volt.