Hirdetés

Egy 2008-as felmérés szerint a nők közel 80%-a rossz méretű melltartót visel. Nos ez amiatt nem jó, mert komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, ha egy nő nem a méretének megfelelő melltartót vásárol. Nemcsak arról van szó, hogy kényelmetlen, hanem különböző allergiaszerű tünetek, legrosszabb esetben pedig mellrák alakulhat ki. Nyilván ma már minden divatosnak számít és a nők szeretnének divatosak lenni, de nem szabad az egészséget a divatért feláldozni. A mai cikkünkben 5-5 típusú melltartót gyűjtöttünk össze, amik nem jelentenek veszélyt, és amiket sürgősen ki kell szórni a szekrényből, ha van. Te milyen melltartókat veszel?

Biztonságos melltartók, amiket bárhol, bármikor bátran felvehetsz.

1, Ez a típusú melltartó egy nagyon jó választás annak, akinek nagyobb idomai vannak. Mivel alapjáraton is nehéz ezeket a súlyokat cipelnie a hátnak, muszáj olyan fehérneműt választani, ami mindenhol megfelelő alátámasztást nyújt.

2, Az elől kapcsos melltartók is nagyon hasznosak, főleg akkor, ha nem tudod egyedül hátul bekapcsolni. Sokkal egyszerűbb a kezelése, mert csak szimplán a két idom között összepattintja az ember és már kész is, nem kell vele szenvedni, mint a hátul kapcsos verzióval. Nem kell megijedni, ezek is ugyanolyan kényelmesek, mint hagyományos társaik.

3, Sportolás közben nagyon kellemetlen és fájó érzés is, ha az idomok nincsenek megfelelően rögzítve. A sport és egyéb fizikai munka során célszerű sportmelltartót húzni, mert ezzel sokkal kényelmesebbé válnak a gyakorlatok, feladatok.

4, Köztudott, hogy minden ruhához van egy megfelelő melltartó, csak a nőknek nem mindig van türelmük megkeresni a legmegfelelőbbet. A sportos, trikós fazonú felsőkhöz egyáltalán nem passzol a hagyományos pántos melltartó, ezért célszerűbb egy ilyen speciális kialakítású darabot beszerezni, ami nem utolsó sorban még divatos is.

5, A sztereotípiákkal ellentétben fontos elmondanunk, hogy a push-up melltartók nem okoznak semmilyen problémát az idomokban. Ezek a fehérneműk úgy támasztják alá a kebleket, hogy azok kissé feljebb kerüljenek és jobban érvényesüljenek. Sok nő választja ezt a típust, hogy szép dekoltázsuk legyen.

6, A pánt nélküli melltartók nagyon praktikusak főleg a nyári melegben. Szinte minden ruhához fel lehet venni és az a legjobb benne, hogy a helyén is marad. Az alsó merevítőnek köszönhetően nem csúszkál, és nem is esik le. Viszont ezt a fajtát csak kis, vagy a közepes idomú nők tudják hordani.

7, Ez a fajta melltartó az 50-es években vált nagyon népszerűvé. Szinte minden nő ilyet akart magának, mert feltűnő és vonzó. Marilyn Monroe is ezt a fajtát preferálta. Ezt a nagyobb idomokkal rendelkező lányok szuperül ki tudják használni. Egy fesztiválon még lehet is vele aratni.

Ezek a melltartók károsak lehetnek az egészségre nézve.

1, Ez a szivacs és merevítés nélküli melltartó szinte semmilyen célt nem szolgál, alváshoz, még lemenne, de különben egy fabatkát sem ér. Ha ilyet hordasz a hát és nyak izmaid nagyon le lesznek terhelve, ami hosszú távon elviselhetetlen fájdalommal, vagy akár visszafordíthatatlan károkkal fog járni.

2, Minden nőnek olyan melltartót kell választania, ami tökéletesen illeszkedik az idomaihoz és a testéhez. Ha nem így tesznek különböző kellemetlenségeket tapasztalhatnak, amik hosszú távon idegesíthetik az embert. Ha túl nagy a melltartó, akkor az anyag és a bőr között létrejövő súrlódás fájdalmas sérüléseket okoz. Ha viszont túl szoros, akkor elszoríthatja a vérkeringést, sőt emlőrákot is okozhat.

3, Mivel az idomok a női test egyik legérzékenyebb része, gondoskodni kell a melltartó anyagairól. A pamut sajnos egy kicsit merev, így nem teszi lehetővé a mindennapi mozgást, így más anyagokkal vegyítik össze, például valamilyen rugalmas szintetikus anyaggal. Viszont nem célszerű csak szintetikus anyagból készült darabot venni, mert bőrirritációt okozhat.

4, Az öntapadós melltartókkal az a legnagyobb gond, hogy megint csak nem támasztják alá a kebleket, de nem ez az egyedüli probléma velük kapcsolatban. Ezek a darabok tele vannak mindenféle vegyi anyaggal, ami hivatalosan nem érintkezhetne a bőrrel. Sőt az ilyen melltartó alatt a bőr nem tud lélegezni, ami kipirosodáshoz, viszketéshez vezethet.

5, Talán ez a legrosszabb mind közül, ugyanis ezek műanyagból készültek. Nemcsak rettentő kényelmetlen, de még hangos is. Olyan, mintha két pet palackot vettél volna fel. Az ilyen melltartóban sem tud lélegezni a bőr, ami megint csak allergiaszerű tüneteket fog produkálni.

Ez a kép bemutatja, hogy a különböző fajtájú melltartók, hogyan állnak az emberen.

Te milyen melltartót szoktál választani?