Hirdetés

Egy anyuka meglehetősen ellentmondásos és kemény taktikát választott arra, hogy miként nevelje a gyermekét meg arra, hogy milyen értéke van a pénznek. Az internet népe szerint nem ez a legjobb módszer rá. Legalábbis nem ennyi idősen.

A kislány naponta munkába áll, hogy pénzt keressen. Néha kap néhány dollárt, melynek egy része a “lakhatását” fedezi és a megélhetését.

A büszke anya egy TikTok videóban mesélte el, hogy így tanítja meg e gyermekének a pénz értékét. Felicie Farley elmesélte, hogy minden héten ad egy listát a lányának, melyben az elvégzendő munkák vannak leírva. Ha sikeresen elvégzett mindent, akkor kap 7 dollárt a hét végén (2000 Ft).

Ebből azonban 5 dollárt levon a számlákért, így marad a gyermeknek 2 dollárja (600 Ft) melyet megtarthat. Ezt megtakaríthatja, vagy elköltheti. Szabadon bánhat vele.

Az általa közzétett “életkorának megfelelő” feladatok listája azonban eléggé megdöbbentő volt. A hétéves kislány vécét takarít, felmos, mosogat. Gyakorlatilag minden házimunkában részt kell vennie.

Az emberek azonban úgy vélik, hogy ez már kicsit túlzás. Persze jó dolog a következetes, tudatos nevelés, de nem biztos, hogy egy hétévesnek vécét kellene pucolnia. Felícia szerint meg kell tanulniuk a világ működését és hogy, miként kell a létfontosságú dolgokhoz hozzáállni, mint például a házimunkák, vagy ahhoz, hogy az étel, víz és áram pénzbe kerül.

Sokan arról faggatták az anyukát, hogy mi történik, ha a gyerek nem végzi el a feladatot. Esetleg nem kap ételt?

Természetesen nem vonja meg a gyerekeitől az ételt. Egyszerűen csak arra próbálja nevelni őket, hogy kapjanak egy alapot, mely sokaknak nem adatott meg. Jó, ha az ember már gyerekkorától fogva tudja, hogy miként működik az élet. Számtalan dolgot tanulunk az iskolába, de az élethez nem feltétlenül a Pitagorasz tételre lesz szükségünk a boldoguláshoz.

Gondoljunk csak arra, hogy, amikor a jogosítványt csináljuk. Sokan friss jogsival a kezükben nem tudnak tankolni, vagy guminyomást mérni. Fontos a gyakorlati tudás.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!