Hirdetés

Október végén rendezték meg Szerbiában, Cacak városban az IFBB Gyerek Fitness Világbajnokságot, amit egy debreceni kislány, Toók Abigél nyert meg. A kislány 2011-ben született és aranyéremmel térhetett haza a világbajnokságról. A Szoboszlói Úti Általános Iskola honlapján is beszámoltak a rendkívüli eseményről, vagyis harmadik osztályos tanulójuk hihetetlen sikeréről.

“Kicsit izgult, ahogy az iskolai élménybeszámolón elmondta, hiszen a szülei nélkül, egyedül utazott a csapattársaival és néhány verseny el is maradt a járványhelyzet miatt. Az első mozdulatok után már csak a gyakorlat pontos megvalósítására összpontosított és még a közönséggel is tudott folyamatos kapcsolatot tartani. Ezt a kivételes kommunikációt a nemzetközi zsűri külön ki is emelte.”

A kilenc éves hajdúsámsoni kislány Debrecenben kezdett sportolni, most pedig már egy fővárosi egyesület tagja. Abigél szülei nélkül volt jelen a világbajnokságon, akik azért íratták be gyermeküket a debreceni Diamond Fitness Sport Egyesületbe, mert imádott mozogni és tornázni. Akkor még nem is sejthették, hogy csemetéjük ilyen hatalmas sikereket ér el.

“Nekem elsőként a csapat tetszett meg, és az edző, Purcsel Zsuzsa, aki nagyon aranyos volt velem, pedig az elején sokszor féltem edzés előtt, de ő mindig bátorított” – emlékezett vissza Abigél.

A kislány minden hétköznap edz, szerdánként a fővárosban, mivel az egyesület szoros együttműködésben van a budapesti Marcipán Sportegyesülettel. Abigél a fitneszen kívül akrobatika-és balettórára is jár. Édesanyja viszi őt az órákra, edzésekre és bár Abigél sok versenyen vett részt idáig is, a legrosszabb eredménye a második helyezés volt. 2019 márciusa óta tagja a budapesti egyesületnek, így jutott ki a világbajnokságra is.

“A legbüszkébb az első versenyemre vagyok, ahol legelőször kellett színpadra állnom, illetve a mostani világbajnoki első helyezésemre. A világbajnokság kicsit másképp zajlott, mint ahogy a többi versenyem volt. Most egyedül, a csapattársakkal voltam kint Szerbiában, a szüleim nem tudtak jönni. A verseny előtti hetekben két kvalifikációs versenyen vettem részt, ahol első helyezést sikerült elérnem, így automatikus lett a részvételem a világbajnokságon. A verseny szombaton volt, de én már hétfőn felmentem Budapestre, mert mindennap intenzív edzéseket tartottak a válogatott csapattal. Könnyű is volt, meg nehéz is, mert a csapattársakkal nagyon jóban vagyok, de tudtam, hogy a szüleim nem jöhetnek velem. Péntek hajnalban indultunk ki, mivel délután volt a regisztráció, ekkor tudtam meg, hogy nyolcan leszünk a kategóriában, magyarok, lengyelek, szerbek, ukránok.”

Még a verseny napján is volt ideje gyakorolni és még társai produkcióját sem látta emiatt. A zsűri pontozta a testfelépítést is, ezért a gyakorlati elem után át kellett öltöznie és készülnie a feladatra.

“Itt felszólítottak engem is az első hat közé, aminek már nagyon örültem. Amikor már csak mi, utolsó három versenyző álltunk a színpadon, nagyon remegtem és izgultam. Általában a gyakorlat előtt szoktam izgulni, nem az eredményhirdetéskor, de most máshogy volt, az eredményhirdetéskor izgultam nagyon. Aztán mikor már csak egyedül álltam a háttérben, és tudtam, hogy én nyertem, akkor sírni kezdtem, mert tényleg nem gondoltam volna, hogy első lehetek. Nagyon jó érzés volt, de az volt a legjobb, hogy tudtam, a szüleim, családom, edzőim és társaim is mennyire örülnek.”

A kis Abigél sírva is fakadt, amikor megtudta, hogy övé lett az aranyérem és ezzel világbajnok lett. A kislány rendkívül boldog és már most készül a következő világbajnokságra, hiszen a célja most sem kevesebb, mint ismét nyerni és megvédeni a világbajnoki címet. A későbbiekben pedig, ha már nem áll a színpadra, akkor olyan edző szeretne lenni, mint az ő edzője, Purcsel Zsuzsa.

Íme Toók Abigél produkciója a szerbiai világbajnokságon:

Elképesztően ügyes és tehetséges! Gratulálunk, le a kalappal!