Hirdetés

1886-ban John Pemberton, amerikai gyógyszerész találta fel a Coca-Colát, ami azóta a világ legnépszerűbb üdítőitala lett. A Coca-Cola nemzetközi márkává vált, továbbá gyakran láthatjuk az Amerikai Egyesült Államok szimbólumaként is. Emellett a másik népszerű márka a Pepsi lett.

A Coca-Cola pontos receptjét a Sun Trust Bankban, Atlanta belvárosában egy széfben őrzik. Citrusolajok, fahéj, vanília adja a jellegzetes ízt, édesítőszerként pedig karamellt, glükóz-fruktózszirupot és egyéb cukrot tartalmaz, hozzáadott koffeinnel. A teljes recept azonban, titkos.

Egy dél-koreai asszony rabjává is vált a jellegzetes és karakteres italnak, negyven éve nem is iszik mást, mint kólát. Állítja, hogy ez az oka annak, hogy jó egészségnek örvend. Az idős nő ezidáig 150 ezer dobozt, vagyis 37500 liter üdítőt fogyasztott el.

Egy tévériportban mesélte el történetét és kólafogyasztásának okát. Fiatalon, 34 évesen vesztette el férjét és fájdalmát szerette volna enyhíteni a mértéktelen kólafogyasztással. Naponta átlagosan tíz doboz kólát ivott meg, majd miután fia közlekedési balesetben elhunyt, teljesen függővé vált.

A nyugdíjas nő kiváló fizikai állapotnak örvend, mindezt az elfogyasztott kóla mennyiségének tulajdonítja. A tévéműsor kedvéért hajlandó volt részt venni egy orvosi vizsgálaton is. A kivizsgálás során laboreredményei kifogástalanok voltak, a gyomrában azonban találtak kisebb fekélyeket.

Az idős nővel interjú is készült: