Hirdetés

A gyümölcs nem kifejezetten számít drága dolognak. Ám van közülük néhány különleges darab, amit többnyire a keleti országrészekben termesztenek. Ezeknek a nem mindennapi gyümölcsöknek igencsak borsos ára van, mert több tízezret is elkérhetnek tőled az eladók.  Elhoztuk neked a legdrágább gyümölcsöt, amit már majdnem csak a felsőbb tízezer engedhet meg magának.

Buddha alakú körte.

Ezt a gyümölcsöt Kínában termesztik, sokan úgy gondolják, hogy halhatatlan lesz az, aki eszik belőle. Úgy csinálják ilyen alakúra, hogy egy átlátszó műanyag formát tesznek az ágra, ahol a körte nő. A körte darabja 2500 forintba kerül.

Sekai ichi alma

Magyarul azt jelenit: a világon a legelső.
A gyümölcs kerülete a 40 centimétert is könnyedén elérheti, súlya pedig 1 kg.
Ez a világ legdrágább almája, de mérete miatt ez nem is csoda, az alma ára 6000 forintba kerül /darab.

Dekopon citrus.

Ez valójában egy mandarin, amit a legédesebb mandarinként tartanak számon.
Mérete óriási, kerülete 30 centiméter is lehet. 1972-ben kezdték el termeszteni a Japánok ám, most már más országokban is termesztik. Ebből a gyümölcsből csak 6 darabos kiszerelést lehet vásárolni, ami 23.000 forintba kerül.

Sembikiya eper.

Ennek az epernek van a legtökéletesebb piros színe, sőt a levelek is úgy néznek ki, mintha rajzolták volna őket. Ennek a makulátlan epernek az ára 25.000 forint és csak 12 darabos csomagban árusítják őket.

Kocka alakú dinnye.

Igen, ezt is Japánban termesztik, és súlya 6 kg. Ahhoz, hogy ilyen alakúak legyenek, dobozban nevelik őket. A vevők nem fogyasztják el, csak lakás dekorációnak tartják meg, ami nagyon érdekes, mert egy ilyen dinnye 230.000 forintba kerül.

Heligan ananász

Cornwall-ban van a világ legérdekesebb botanikus kertje. Ez az egyetlen hely Angliában, ahol ananászokat termesztenek. A Heligani ananászt kisebb üvegházakban termesztik 2 éven át. Ha szeretnél enni ananászt, akkor jobb, ha nem ebben az országban veszed meg, mert darabja 450.000 forint.

Taiyo no tamago.

Magyarul ez azt jelenti, hogy tojás a napfényben. Ezeket a tojás alakú mangókat, Japánban termesztik. Sőt, igencsak sokba kerülnek ezek a gyümölcsök, ugyanis 860.000 forintot is elkérhetnek érte.

Ruby roman.

Ezt az egyedi szőlőt szintén Japánban termesztik. Érdekessége, hogy a szőlőszemek pingpong labda méretűek. 14 év alatt fejlesztették ennyire tökéletesre, amihez a kormány is hozzájárult. Egy fürt 1.200.000 forintba kerül.

Densuke dinnye.

Ennek a görögdinnyének sötétzöld a héja. És összesen 10.000 darabot termesztenek belőle évente. A dinnye darabja 1.700.000 forint.

Banán

Ez a legdrágább gyümölcs, mivel művészete miatt megfizethetetlen. Egyedi művészek dekorálják, amiért jó sok pénzt elkérnek. Igaz, csak pár napig ilyenek, aztán elrohadnak, szóval nem meglepő, hogy csak a legtehetősebb emberek veszik meg. Ennek a banánnak az ára, 3 millió forint is lehet.