Hirdetés

Egyes dolgok amikkel napi szinten találkozunk oly annyira beleépültek a mindennapjainkba, hogy már fel sem tűnik hogy az miért van ott, vagy épp van e valami szerepe? Egyet tudni kell. Semmi sincs véletlen mindennek oka van. Mindenek van szerepe. Íme 9 ilyen dolog, ami létezik de valójában fel sem merült benned, hogy mi célt szolgál.

1. Aki szemfüles az észrevehette, hogy a villamosok felső vezetékét tartó oszlopok, nem egyenletesen haladnak. Nem egy magasságban, hanem cikk-cakkban. Ennek olyan roppant egyszerű oka van, hogy a talajegyenetlenségek  miatt kénytelenek így tenni. Mivel a vezetéknek mindig ugyan azon a ponton kell haladni. Így fogja végig elérni a szerelvényen elhelyezkedő csatlakozó.  

2. A szabványos francia kártyacsomagban a Hearts királyt meglehetősen furcsa módon ábrázolják. Először is ő az egyetlen akinek nincs bajusza. Másodszor pedig úgy ábrázolják, mintha kardot szorítana a fejéhez.

Több elmélet is fent áll a megfejtésre. Az első, hogy eredetileg a kezében nem kard volt, hanem balta. A második pedig, hogy egy szerelmi bánatában magával végezni készülő királyról formázták. 

3.  Az egyesült királyságban a pénz érméken látszólag keszekusza ábrák láthatók. Ám ha valaki elég szemfüles észre vehette, hogy az egy, két, öt, tíz, húsz és ötven penny-s érméken a Királyi címer részeit ábrázolják. Amelyek az egész pajzsot alkotják, amikor össze vannak építve. 

4. Sok terméken látható szimbólum, ám kevesen értik. A kis nyitott üveg neve PAO (Period After Opening), amely arról tájékoztatja a fogyasztókat, hogy az adott termék a felbontás után mennyi ideig használható.

5. A szabadság szobor mindenki tudatában benne él. Mindenki tudja miről van szó ha beszélünk róla. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a korona 7 tüskéje az a 7 földrészt jelöli. Jelezve a szabadság egyetemes fogalmát. És fontos, még az is , hogy méretben és súlyban is abszolút megegyező mindegyik. Az egyenlőség jelképe.  

6. Az üres lapok nem mást jeleznek a könyvekben, mint méret változást. A tervezet méret megváltoztatásával előfordul, hogy kissé több lap kerül egy könyvbe, mint amennyire szükség van. Ezt általában egy megjegyzés felirattal meg is oldják, így az olvasó nem gondolja, hogy hibát észlel. 

7. A három színű fogkrém is okkal van. Nem csak a dizájn miatt. Mind a három szín jelképez valamit, és az összetevőkre enged következtetni.

  • A fluorid (fehér) a fogkrém egyik legértékesebb összetevője, amely fehéríti a fogakat
  • A kék (vagy zöld) antibakteriális és lélegzet-frissítő hatást fejt ki.
  • Piros gél: Ez tartalmazza az egészséges ínyek alapvető elemeit.

8. Azok közül, akik ismerik a Nintendo Switch-et, valószínűleg sokan nem tudják, hogy a kis kazetták egy kis biztonsági trükkel vannak ellátva. Ugyanis keserűvé tették őket. Ezzel védik a gyerekeket attól, hogy szájukba vegyék és ne adj isten lenyeljék.  

9. A Heinz csomagoláson felelhető kis számok. Semmi különleges oka nincs. A gyártó elmondása szerit annyit jelez, hogy a gyártásnál, melyik szalagon haladt keresztül.