Hirdetés

Minden országnak megvannak a maga “különös” szokásai. Európában talán nincsenek akkora eltérések, a szokások között. Ha megnézzük Japánt, akkor sok különös szokással, és sok különös törvénnyel találkozhatunk. Mielőtt Japánba utazol, jó ha tisztában vagy ezzel a 9 törvénnyel.

  1. Szigorúan korlátozzák az gyerekek neveit.

Japánban szigorú törvények korlátozzák a gyerekek neveit. A japánok hisznek a név hatalmában, és abban hogy a név meghatározza a sorsot. A szülőknek nincs joga arra, hogy kétértelmű vagy negatív energiát tartalmazó nevet válasszanak.

2. Tilos zsír

2008 óta Japánban, van “Anyagcsere törvény”. Az ország harcol a túlsúly ellen. A törvény szerint, 40 és 75 év között mérik az emberek derék méretét, ami nem lehet több mint 85 cm a férfiaknál, és 90 cm a nőknél. Abban az esetben, ha több a derék méret, akkor speciális gyógyászati támogatást ad a kormány. Büntetést nem kell fizetni.

3. Tilos a pénzt dobálni.

Nagyon furcsa törvény, de komolyan veszik. Tilos a pénzt dobálni vagy rongálni. Ha valakit rajta kapnak, akkor 1 év börtön vagy 2 000 dollár pénzbüntetés várhat rá.

4. Tilos otthon alkoholt előállítani.

Ha valaki otthon alkoholos italt állít elő, akkor 5 év börtönbüntetés vagy 5 000 dolláros pénzbüntetés várhat rá.

5. Tilos nyilvános helyen válogatni a szemetet.

6. Engedély nélkül horgászni tilos.

Ez a szabály alapvetően csak a fugu halak horgászatára vonatkozik. Ennek a halnak az a veszélye, ha rosszul készítjük el, akkor akár bele is halhatunk.

7. Tilos a belépés tetovált embereknek, az uszodákba és fürdőkbe.

8. Tilos a háborúkban való részvétel.

A Japán alkotmány kimondja, hogy a nemzetközi béke kapcsán, nem hajlandó részt venni semmilyen háborúban sem. A hadsereg kizárólag Japán védelmére szolgál.

9. A nőknek kötelező a melltartó viselése.

A japán nőknek kötelező a melltartó viselése, olyan épületekben, ahol légkondicionáló található. A törvényt azért alkották, hogy a munkahelyi zaklatásokat visszaszorítsák.