Hirdetés

Ahhoz, hogy kényelmes életet tudj élni az otthonodban fontos, hogy előre megtervezz néhány dolgot. Gondolunk itt a felújítás során beszerelhető dolgokra például padlófűtésre vagy porszívó rendszerre. Persze ez csak néhány segédeszköz a sok közül, amik iszonyúan meg tudják könnyíteni az életet. Ha valaki egy ingatlan vásárlásnál teljes körű felújítást csinál, akkor sokkal könnyebb a fent említett dolgokat beszerelni. Utólag már nehezebb őket kivitelezni de nem lehetetlen. Vannak olyan berendezések, helyiségek amik viszont nem annyira népszerűek Európában, de Amerikában előszeretettel használják őket. Mai cikkünkben igyekeztünk olyan hasznos dolgokat bemutatni, amik csak nagyon kevés ember otthonában találhatók meg.

1, Falba rejtett porszívó

A házba épített központi porszívó rendszer felgyorsítja és megkönnyíti a takarítást, sőt akadnak olyan modelljeik is, amik a levegőt is tisztítják. Ez a gépezet nagyon jó azok számára, akik asztmától vagy allergiától szenvednek, mivel képes végleg eltávolítani a port és a szennyeződéseket a levegőből.

Viszont mivel elég bonyolult a beszerelése, ezért csak felújítás alkalmával lehet beépíteni a falakba. Előnye, hogy lakásba és családi házba is egyaránt beszerelhető.

2, Gardrób

Az Egyesült Államokban nagyon népszerűek a gardrób szobák. Európában inkább a nagyobb szekrényeket szokták így nevezni. Ha a te otthonodban nincs gardróbszoba, akkor nem kell elkeseredned, mert könnyedén ki lehet alakítani egyet, csak egyetlen hátránya, hogy csökken a lakóterület mérete. Szükség esetén irodává, vagy játszószobává is át lehet alakítani.

3, Hőszabályzós csaptelep

Európában többnyire egy vagy két tekerővel rendelkeznek a csaptelepek, melyek a hideg-meleg vizet szabályozzák. Viszont akadnak házak, ahol olyan rosszul van kiépítve ez a hálózat, hogy a WC lehúzásával a zuhanyzóban folyó víz hirtelen jéghideggé vagy forróvá is válhat. A hőszabályzós csaptelepek azonban képesek orvosolni ezt a kellemetlenséget, mivel automatikusan alkalmazkodik a víznyomás változáshoz.

4, Mikrohullámú sütő / sütő mikrohullámú funkcióval

A mikrohullámú sütő pótolhatatlan készülék főleg egy kis méretű konyhában, ahol nincs hely a nagy sütő számára. Az ilyen készülékeket széles körben használják Japánban, mert az ottani lakások nagy aprók. Viszont akadnak olyan ingatlanok világszerte, ahol van elég hely egy nagy sütő számára, de a mikrónak már nincs. Ilyenkor lehet beszerezni beépített sütőt mikrohullámú funkcióval.

5, Mosogató szűrő

Japánban a konyhák nagy része nem rendelkezik konyhamalaccal, de sokan még mindig beleöntik a maradékot a mosogatóba. Ekkor jön képbe a képen látható háló, ami összegyűjti a maradékot. Ezt a hálót a mosogató fém szűrője alá kell tenni, így még látványra sem annyira vészes. A legjobb, hogy képes megakadályozni a csőrendszer eltömődését.

6, Hatékony konyhai világítási megoldások

A leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a konyhai világítás beszerelése során, hogy csak egy vagy két izzót szerelnek a mennyezetre. Ezzel az a probléma, hogy a fény szétszóródik és a konyhaszekrények felületére kerül. Ez viszont gond, mert a munkaterületre szinte semmilyen fény nem vetül. Annak érdekében, hogy a munkaterületre vetüljön a fény, lejjebb kell szerelni a lámpákat. Az is egy megoldás, ha a konyhaszekrénybe építenek spot lámpákat, melyek közvetlenül a pultot és tűzhelyet világítják meg.

7, Padlófűtés radiátor helyett

Ahhoz, hogy élvezhesd a padlófűtés adta lehetőségeket, el kell távolítanod a jelenlegi padlódat. Ha ez nem lenne elég elrettentő, akkor fontos megjegyezni, hogy elég költséges mulatság. Előnyei viszont a következők:

Egyenletesen oszlatja el a hőt a lakásban, házban, míg a radiátorok csak a fal közelében lévő területeket melegítik fel.

A lábad soha nem fog fázni, mert bárhova lépsz meleg lesz a padló. Radiátorral ilyen eredményt soha nem fogsz elérni.

Intenzitása függ attól, hogy milyen padlóburkolat van lerakva. A laminált padló vagy járólap esetén hatékonyan tud működni, de padlószőnyeg esetén már nem. Ennek oka, hogy a szőnyeg szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

8, Járólap padlóburkolat

Manapság a járólap az egyik legkorszerűbb és legnépszerűbb padlóburkolat, aminek számos előnye van.

Könnyű tisztán tartani.

Rengeteg szín, textúrája és minta közül lehet választani.

Nem igényel akkora odafigyelést.

Nemcsak a konyhában vagy a fürdőszobában lehet használni, hanem a lakás, ház, bármely helyiségében. Hátrányai közé tartozik, hogy ha hideg van, akkor ez is lehűl, ezért zokniban vagy papucsban érdemes rajta közlekedni. A problémát padlófűtéssel könnyű kiküszöbölni.

Ha nedves, akkor pedig csúszóssá válhat, ezért nagy körültekintést igényel a takarítása. Csúszásmentes járólappal azonban ezt a gondot is meg lehet oldani.

9, Forró vízadagoló elektromos vízforraló helyett

A melegvíz adagoló gép sokkal kényelmesebb megoldás, mint a vízforraló. Ennek oka, hogyha nagy mennyiségű vizet kell forralni, akkor a vízforralót folyamatosan után kell tölteni, míg a gépet nem.

Ezeknek az adagolóknak már olyan funkciója is van, mely lehetővé teszi a víz meghatározott hőmérsékletre való melegítését. Ha nem akarod, hogy a víz elérje a forráspontot akkor szintén nagyon hasznos berendezés lehet.