Hirdetés

A jelek és szimbólumok oly annyira beleépültek a mindennapjainkba, hogy már szinte természetes a jelenlétük. De tudjuk, hogy ezek a jelek mit jelentenek, vagy épp honnan származik? Most leírjuk, hogy mi miből és hogyan jött létre.

1.A kártyán felelhető szimbólumok jelképeznek valamit. Minden szimbólum mögött van egy véltnek hitt dolog amire azt mondják,hogy azt jelenti.Treff- bot, káró- gyémánt, érték, kör- csésze, kupa, kehely, pikk- kard. Az, hogy ezek a szimbólumok miért így jelentek meg nem ismeretes. Talán az osztályokat jelölik. Nemesek (bot, pálca), klérus- egyházi rend (csészék, kupa kehely), kereskedők (érték, gyémánt) és katonák (kard).

2.Ez az ijesztő szimbólum nem jelent egyet a kalózok által használt jelképpel. Ugyanis Európában ez a jel látható a művészek és festők temetőinek kapujában. Mivel a csontok nem bomlanak le, mint a test többi része. Ezért az örök létet jelképezik. A halhatatlanságot.

3. Erről a szimbólumról sok embernek a Bűbájos boszorkák című sorozat jut eszébe. Valójában ez a szimbólum egy létező dolog. A trikvetra szimbólum a keltákban és skandinávokban volt használatban.

4.Nem tisztázott, hogy ki alkotta ezeket a jeleket. Ám feltevések vannak. Egy változat szerint Raine Veersham, aki az első szalagos kazetták egyikét hozta létre. Mindenesetre a stop és a játék ikonok logikája ez: a négyzet stabil forma, míg a háromszög jelzi a mozgást. A “szünet” jelölés a “caesura” zenei ikonból ered, amely a zenei kifejezéseket különíti el. A felvétel gomb piros, így senki sem véletlenül megnyomja, és valami fontosat töröl

5. Ihtis Krisztus ősi szimbóluma. Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó kifejezés betűi teszik ki azt a szót,hogy ΙΧΘΥΣ. Ennek a rövidítésnek a betű görögül nem mást jelent, mint  „hal”. Az üldöztetés idején a keresztények nem tudták nyíltan írni Jézus nevét. Így jött az “ichthys” szó, majd később a festett hal.

6. A Vöröskereszt segítő szervezet logója nem véletlenül emlékeztet minket a svájciak zászlójára. Mivel a szervezetet itt hozták létre.

De a szimbólummal akadtak problémák a muzulmán országokban, mivel nem akarták használni a kereszténységhez kapcsolódó jellépet. Ezért számukra egyenértékű szimbólumot hoztak létre, ez a piros félhold. Izrael számára ez sem volt megfelelő. Így egy másik vallási szempontból semleges jel jelent meg a piros kristály.

7. Régen a három szín használata jelképezte a fodrászatokat. A vörös-kék-fehér Európában, Amerikában és néhány ázsiai országban jelezte. A régi időkben, minden borbély egy kicsit orvos is volt. Tehát a vörös szín szimbolizálta a vért, a fehér pedig kötszereket. Nem nagyon világos történet, de ezért került ez a két szín a kékbe.

8. A kék “csillag” a sürgősségi orvosi szolgálat jelképe az Egyesült Államokból indult útnak. Mára már más országokban is megtalálható. A 6 ág pedig jelzi az orvosi ellátás szabályait. Érzékelés, értesítés, válasz, helyszíni segítség, segítségre sietés, szállítás. A közepén Asclepius, az orvostudomány ősi görög istenének jelképe látható.

9. Úgy tudni, hogy a színes olimpiai gyűrűk az 5 kontinenst jelképezik: vörös – Amerika, fekete – Afrika, kék – Ausztrália és a zöld és a sárga- Európa és Ázsia területeit képviseli. De kiderül, hogy a modern olimpiai játékok Pierre de Coubertin létrehozásának kezdeményezője nem adott ilyen értéket e szimbólumnak. Egyszerűen az áll a háttérben, hogy a világ összes zászlóiban ezek a színek találhatók meg.